Publicat el 04/03/2022

Aquest 2022 es presenta un programa amb força novetats, per a tots els perfils i obertes a la participació de tothom

 

 

 

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona del proper 8 de març, l’Ajuntament ha impulsat un programa especial d’activitats que s’allargarà durant tot el mes. L’impulsa la Regidoria d’Igualtat i compta amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Llavaneres, l’associació SI Dona i el Casal Jove.

Com a activitat avançada a la diada del 8M, divendres 4 de març, a les 18 h, s’inaugura al Casal Jove l’exposició Som dones treballadores. Una proposta de l’associació Si Dona per donar a conèixer dones que han estat referent.

El tret de sortida serà, el mateix 8M, a les 12 h, a la plaça de la Vila, amb el tradicional acte institucional de lectura del manifest, que comptarà amb la participació d’alumnes de l’Institut Llavaneres i de l’associació SI Dona. L’Escola de Música serà l’encarregada d’amenitzar la trobada.

També dimarts 8 de març, a les 18 h, el Casal Jove organitza el taller Redefinim el gènere, per reflexionar sobre com ens afecta, quins són els nostres prejudicis i l’autopercepció que tenim sobre el gènere.

El mateix dimarts 8 de març, a les 20 h, es convida tothom a un recital poètic i musical a la sala polivalent d’El Casal de Llavaneres. Organitzat per l’Escola Municipal de Música Llavaneres, donarà a conèixer obres poètiques i musicals creades per dones. Hi intervindran alumnes del taller Música i Poesia i alumnes d’instrument de l’Escola Municipal de Música Llavaneres.

Diumenge 13 de març, a les 9.30 h, al nou Pavelló Municipal d’Esports, serà el torn de la primera Marxa de la Dona, que organitza la Regidoria d’Esports.
Més informació i inscripcions, aquí.

Dilluns 14 de març, a les 19 h, a la Biblioteca, s’ofereix una classe oberta d’Història de la música, a càrrec Maria del Mar Poyatos Andújar.
La professora parlarà de Les dones en la música: omplint espais en blanc. Una reflexió sobre l’absència dels noms de dones en el cànon de la història de la música i el deure de rescatar de l’oblit grans exemples oblidats de la creació artística i musical liderats per dones.

Divendres 18 de març, a les 18 h, el Casal Jove proposa un debat al voltant de les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona.
Parlarem sobre els prejudicis de la societat envers la dona i sobre com superar-ho.

Una altra novetat del 8M 2022 és l’estrena de Mirada de donA, que neix com una acció de reflexió sobre les dones i l’art. En aquesta ocasió, es proposa una trobada de música i poesia a Can Caralt, diumenge 20 de març, a les 11 h.
En primer lloc, es convidarà a una visita guiada pel Museu de Llavaneres per mostrar les obres fetes per dones, a càrrec de Ruth Garcia.

A les 12 h, als jardins de Can Caralt, es donarà pas a una conversa amb tres creadores per reflexionar i compartir l’aportació de la dona al món de l’art, de la música i de la poesia. Hi intervindran: Ruth Garcia, historiadora de l’art i professora universitària; Paula Grande, cantautora, i Lola Irún, poeta. En acabat, hi haurà un petit concert a càrrec de Paula Grande.

Per la seva banda, la Biblioteca Municipal de Llavaneres lluirà un aparador cultural amb mostra bibliogràfica del 8M i les dones, durant tota la setmana.

Celebrem junts el Dia de la Dona Treballadora! Utilitza aquesta etiqueta a les xarxes #DiaDonaLlavaneres22.

 

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Llavaneres

Deixa un comentari