Publicat el 27/12/2015

L´alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora, ha subscrit un acord per demanar la continuïtat del model sanitari a l´àrea bàsica de salut d´Arenys de Mar, ja que afecta el servei d´urgències dels veïns i veïnes del poble.

Juntament amb els alcaldes d´Arenys de Mar, Estanis Fors, d´Arenys de Munt, Joan Rabasseda, i de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez, Mora va signar l´acord el passat dimarts, al Consell Comarcal del Maresme, després del consell d´alcaldes.

En el document, els quatre alcaldes signants sol·liciten que no es modifiqui l´actual sistema assistencial, que dóna cobertura d´urgències a un nucli poblacional de més de 43.000 habitants. Per parlar-ne, demanen mantenir una reunió amb els responsables de l´Institut Català de la Salut (ICS) durant la primera quinzena de gener.

La mesura proposada fa uns dies per l´ICS, prevista per a l´1 de febrer, redueix l´atenció al CAP d´Arenys de Mar durant les nits i festius amb un sol metge i dues infermeres. L´altre metge que hi havia fins ara passarà a fer domicilis i tindrà seu a Mataró. També es vol reduir la jornada d´una de les dues infermeres, que passaria de 12 a 4 hores. recordem que les urgències del CAP de Llavaneres es van tancar al mes d´agost del 2011, i des d´aleshores el servei s´ofereix al CAP d´Arenys de Mar.

Deixa un comentari