Publicat el 18/05/2020

Dilluns 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i des de l’Ajuntament de Llavaneres el volem commemorar convidant-vos a fer aquesta visita virtual per les instal·lacions de Can Caralt, que acull el Museu-Arxiu de Llavaneres

El Museu de Llavaneres s’ha convertit en un espai de referència en l’àmbit comarcal: a més de l’exposició permanent, amb una molt valuosa pinacoteca, s’hi organitzen exposicions temporals per donar a conèixer artistes destacats de l’actual escena catalana.
També hi ha escultura i col·leccions etnogràfiques del camp i de la llar, una de ràdios i una de càmeres fotogràfiques i projectors des de finals del segle XIX

Tot va començar amb aquest quadre: un paisatge de Llavaneres pintat per Aureli Tolosa i que ell mateix va donar a l’Ajuntament en plena guerra civil, el 1937. El Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres conserva més obres de l’artista. Aureli Tolosa Alsina (Barcelona, 1861–Sant Andreu de Llavaneres, 1939) va ser un pintor i decorador. Es va distingir pels seus paisatges, d’excel·lent perspectiva, i pels quadres de flors.
Va ser molt sol·licitat per la decoració de les cases de la burgesia catalana i, també, com a mestre de pintura particular amb un gran nombre de deixebles.

Va passar bona part de la seva vida a Llavaneres, on va pintar molts dels seus paisatges, i encara es conserva la casa que s’hi va fer construir, can Tolosa, al Passeig de les Monges. Va morir al gener de 1939 a la seva torre i està enterrat al cementiri de Llavaneres. Més informació i més fotografies, al compte de Facebook del Museu.

Visites virtuals:
Museu-Arxiu de Llavaneres: https://ajllavaneres.cat/museu
Can Caralt: https://www.youtube.com/watch?v=KWz0fi62BVo&feature=youtu.be

Deixa un comentari