Publicat el 02/04/2016

El  dimecres 6 d´abril se celebra el Dia Internacional de l´Activitat Física i l´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres s´hi ha volgut afegir amb una doble iniciativa. D´una banda, es demana el suport dels esportistes locals perquè comparteixin un selfie practicant esport, per tal de promoure la pràctica esportiva. A més, el consistori s´ha sumat a la campanya A la feina fem salut. Pugem escales!, que forma part del Programa de Promoció de la Salut de l´Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

Si ets esportista, envia´ns el teu selfie
Per commemorar aquesta diada, necessitem el suport dels esportistes locals. Si t´agrada l´esport, envia´ns un fotografia on estiguis practicant esport al correu electrònic llava.comunicacio@ajllavaneres.cat. Des de la Regidoria de Comunicació les farem públiques a través de les xarxes socials de l´Ajuntament: Facebook i Twitter, i del web municipal.

“Fem salut: pugem escales”
L’entorn laboral és un lloc idoni per incorporar l’activitat física a la vida diària i pujar escales és una manera senzilla d’augmentar el nostre nivell d’activitat física. Per assolir i mantenir un bon nivell de salut, les nombroses evidències científiques recomanen fer activitat física moderada cada dia durant almenys 30 minuts. El programa A la feina fem salut. Pugem escales!: http://www.gencat.cat/salut/puja_escales/HTML/pdf/Presentacio.pdf,  constitueix una oportunitat magnífica per promoure la pràctica de l’activitat física quotidiana.

Quins beneficis aportarà?

– Pujar escales multiplica per 3-4 vegades la despesa energètica de caminar sobre una superfície plana.
– Pujar escales consumeix 9,6 vegades més calories que estar en repòs.
– Pujar escales 7 minuts al dia redueix 2/3 la incidència de malalties cardiovasculars en   persones d’edat mitjana.
–  Pujar només 2 pisos d’escales al dia pot ajudar a controlar el pes.
– Pujar escales afegeix anys de vida: més de 55 trams d’escales a la setmana disminueix el risc de morir.
–  Pujar escales enforteix els músculs i augmenta la resistència física.
–  Pujar escales consumeix de 8 a 11 kilocalories per minut.
–  Pujar escales és bo per a tots/es: bo per a la persona i bo per al medi ambient ja que estalviem energia.

Deixa un comentari