L’IMAC presenta el nou cicle d’arts escèniques Fet a Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/10/2012

S’uneixen per primera vegada un conjunt d’espectacles que volen mostrar el potencial creatiu de la ciutat en les arts escèniques a través d’una marca pròpia.
El president de l’IMAC, Joaquim Fernàndez, ha presentat en roda de premsa el cicle “Fet a Mataró” que neix amb la voluntat d’unificar la feina dels creadors mataronins i les companyies que treballen a la ciutat. A la roda de premsa també hi eren presents Oriol Miras i Marc Molina, membres de la productora Factea Creacions i Produccions Teatrals.
Tradicionalment Mataró s’ha caracteritzat per ser una ciutat d’acollida de grups i companyies amb necessitat d’un espai on investigar, crear, provar i presentar els seus futurs espectacles en públic. Amb aquesta iniciativa es vol visualitzar el treball de tots aquests anys i el referent que és Mataró en l’àmbit de les arts escèniques. Entre novembre i desembre es podrà  veure a diferents punts de la ciutat espectacles de companyies mataronines o amb vinculació creativa amb la ciutat.
Els protagonistes del cicle provenen de diferents disciplines escèniques. D’aquesta manera es podrà veure la creativitat a través de la maquinària de la companyia Antigua i Barbuda, la dansa de Trànsit Dansa i de Víctor Rodrigo,  el teatre de text dels Factea Creacions i Produccions Teatrals, i la performance de Ponten Pie.
El 16 i 18 de novembre encetaran el cicle simultàniament Antigua i Barbuda i Factea Creacions i Produccions Teatrals. Per un cantó Antigua i Barbuda obrirà el seu taller al carrer Churruca on treballa i mostrarà les sorprenents màquines que configuren els seus espectacles. I el dia 18 de novembre es podrà veure el seu espectacle El circo de las penas que aquest estiu s’ha pogut veure al Canadà i al Brasil.
Per altre cantó,  el dies 16, 17 i 18 de novembre, Factea Creacions i Produccions Teatrals és una jove productora teatral formada per Marc Molina i Oriol Miras que posa sobre l’escenari el text del mataroní Toni Cabré, Navegants. Fa un mes que treballen l’espectacle a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró i el representaran en el mateix espai.
El 30 de novembre, Can Gassol també acollirà el nou espectacle del coreògraf mataroní Víctor Rodrigo, Homes atrets. L’espectacle posa sobre l’escenari cinc ballarins i un actor en una fusió de la dansa jazz amb la música i la poesia.
El 7 i 14 de desembre, també a Can Gassol es podrà veure la nova creació de la companyia Ponten Pie: Ârtica. Ponten Pie és una companyia de Santa Coloma de Gramanet que forma part, juntament amb Antigua i Barbuda del projecte artístic Artesanato Escénico. Ârtica és una performance teatral crítica amb l’escalfament global i la manera d’aturar-lo.
El cicle el tancarà, el 29 de desembre,  la companyia Trànsit Dansa amb l’espectacle Ballant a la sorra, al Teatre Monumental. L’espectacle dirigit per Maria Rovira i que es va poder veure al passat Festival Grec de Barcelona, fusiona dansa contemporània i flamenc i esdevé un homenatge a la bailaora Carmen Amaya.
Consulteu la programació:
http://www.culturamataro.cat/esceniques/esceniques/fet_a_mataro.html
Informació:  Can Gassol. Pl de la Pepa Maca, 15 – Teatre Monumental, La Riera, 169. Tel. 93 798 54 60 – Artesanato Escénico, c/ Churruca, 11-13
Venda d’entrades: A les oficines de l’Institut d’Acció Cultural, de dilluns a divendres de 9 a 2 del migdia i dimecres i divendres de 6 a 8 del vespre. A la taquilla del Teatre Monumental des d’una hora abans de l’espectacle.  Telentrada Catalunya Caixa, Tel. 902 101 212 (24 hores) i  a totes les oficines de Catalunya Caixa.

Deixa un comentari