Publicat el 02/11/2021

El Teatre Monumental de Mataró ha acollit aquest divendres 29 d’octubre l’acte solemne de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró de l’advocacia, que organitza l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró (ICAMAT)

La degana del col·legi, Maria Pastor Santana, ha estat l’encarregada de presentar l’acte, en el decurs del qual s’ha dut a terme la imposició de togues a set nous lletrats i lletrades, acompanyats dels seus padrins. També s’ha fet un reconeixement als 10 col·legiats i col·legiades que han complert els 25 anys d’exercici i una menció especial per a l’advocat Josep Oriol Pera, que enguany celebra 50 anys d’exercici professional.
Durant el seu discurs, la degana s’ha dirigit als nous togats donant-los la benvinguda a “la millor professió del món: vocacional i exigent però alhora transversal i creativa. En la societat actual, on s´estan perdent els valors, la deontologia suma i la disciplina és dura i complexa, però és la que ens legitima, és la garantia, la confiança i la base mateixa de l’advocacia.”
En el seu primer discurs de Sant Raimon de Penyafort com a degana del col·legi, ja que l’any anterior es va suspendre per la pandèmia, Pastor ha volgut posar èmfasi en el camí que queda per recórrer en matèria d’igualtat. “És un honor ser la primera degana en 154 anys d’història d’aquesta institució. Però també és una prova que tenim molt camí per endavant perquè no hi ha igualtat sense justícia ni justícia sense igualtat. Defensarem la igualtat sense gènere de dubtes, perquè la democràcia és la recerca institucionalitzada de la igualtat en tots els àmbits de la vida”, ha afegit.

L’acte ha estat presidit pel director general de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, Joan Ramon Casals; la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega (a través d’un vídeo); la vicepresidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Encarna Orduna; l’alcalde de Mataró, David Bote i el Jutge d’Instrucció 2 del Partit Judicial de Mataró, Vicente Moliner Cabrera.

Cruz al Mérito en el Servicio de la Abogacía Española per a Joaquim Maria Bartra i Soler
La presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega, ha participat a l’acte a través d’un vídeo per anunciar el lliurament de la Cruz al Mérito en el Servicio de la Abogacía Española, a títol pòstum, al Sr. Joaquim Maria Bartra i Soler, qui va traspassar el 20 de gener de 2021.
Bartra va ser degà de l’ICAMAT des de l’any 1977 fins al 1991. Va formar part dels membres constituents de l’actual Consell de l’Advocacia Catalana, exercint el càrrec de president entre febrer de 1989 i abril de 1990. Fou membre fundador de l’Associació Catalana d’Arbitratge i del Tribunal Arbitral de Barcelona així com president de  l’Associació d’Exdegans de Catalunya. La seva llarga trajectòria i els més de 60 anys d’exercici professional el van fer mereixedor de la Creu d’Honor de Sant Raimon de Penyafort atorgada pel conseller de Justícia l’any 1992.

La petició de la Cruz al Mérito en el Servicio de la Abogacía Española per a Joaquim Maria Bartra i Soler, liderada per l’ICAMAT, ha comptat amb el suport de 45 col·legis d’advocats de tot el país. “Aquest és un reconeixement a una trajectòria personal, professional i institucional excepcional, que mostra l’excel·lència que l’esperit humà ha de tenir en la llei”, ha conclòs la degana.

Redacció
Imatge i Font: Strategycomm

Deixa un comentari