L’IES Vilatzara de Vilassar de Mar ha rebut dos premis a la XIII Exporecerca Jove. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/04/2012

A la XIII Exporecerca Jove organitzada per MAGMA, Associació per promoure la Recerca Jove, durant els dies 29, 30 i 31 de març, al CosmoCaixa de Barcelona, la representació de l´IES Vilatzara ha rebut els següents premis:


El treball de Marc Ruíz, alumne de 2n btx, titulat “Energia vehicular. L´aprofitament de l´energia que porten els vehicles en moviment.”
Premi “TMB Educa”
Convocat per Transports Metropolitans de Barcelona. Treball relacionats amb el Transport Públic Sostenible i la seva implantació social.
Premi “Diversitat Tecnològica Convocat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Treballs relacionats amb l´enginy i innovació en el món del ferrocarril.
Contingut del treball: “El treball consta d´un estudi teòric de l´energia que podríem aprofitar dels vehicles que circulen per les vies públiques mitjançant un mecanisme d´aire comprimit. L´energia s´aprofitaria mitjançant unes planxes, que al passar-hi els vehicles per sobre, comprimissin aire, el qual portaria energia cinètica que podríem aprofitar mitjançant turbines. L´estudi consta de dues parts, un primer estudi és l´energia que s´aconseguiria col·locant la turbina al pas de cada cotxe, el segon estudia el buidat d´un dipòsit ple d´aire a pressió omplert prèviament amb el pas dels cotxes.
Estudiarem dos tipus de buidats, sobre l´atmosfera (on entraran partícules a part de sortir-ne) i el buidat forçat (on no permetrem l´entrada de partícules durant el buidat).”


El treball de Carlota Bardera, Aleix Rodríguez i Albert Fisse, alumnes de 2n d´ESO, titulat “El Boli Màgic”, disseny d’un llapis infraroig aplicat a una pantalla d’ordinador
Premi: “Ciencia en Acción”.
Convocat per l´associació del mateix nom i per diverses societats i entitats científiques. El premi consisteix en una beca de viatge per assistir a la trobada anuals dels guanyadors del CEA.
Contingut del treball: “El principal motiu pel qual hem iniciat aquest projecte, és que una companya de la nostra classe –la Carlota-, afectada per una discapacitat que li dificulta el treball amb eines com el compàs, el regle o l’escaire, necessitava algun objecte fàcil d’utilitzar i alhora efectiu per realitzar els treballs d’educació visual i plàstica encomanades. A part d’aquest, existia un segon motiu, que era intentar dinamitzar el prendre apunts amb ordinador, incloent-hi dibuixos i/o esquemes de forma ràpida i precisa, ja que el nostre centre està adherit al projecte 1×1(1 ordinador x 1 alumne).”
Web:
http://www.bolimagic.cat/


l’Exporecerca és una fira de treballs de recerca oberta a on els participants presenten en estands, les seves investigacions.
Es pretén fomentar l’intercanvi d’experiències, la convivència i el coneixement entre joves procedents d’arreu del món.
La principal novetat d’enguany és que per primera vegada el guanyador del certamen, conjuntament amb el guanyador de l’any passat, viatjaran com a únics representants de l’estat a la Fira Intel ISEF, que se celebra entre el 13 i el 18 de maig a Pittsburgh (Estats Units). Aquesta fira és la fira més important del món en aquesta categoria i reunirà 1.500 joves de 65 països diferents que defensaran els seus treballs davant de jurat qualificat.


Més informació: http://www.magmarecerca.org/

Deixa un comentari