Publicat el 15/05/2020

Des de principis de març, un total de 537 pacients de Covid-19 han estat ingressats en els diferents centres d’hospitalització del Consorci

Aquest cap de setmana es tanca l’Hotel Atenea, que es va obrir com a “hospital de campanya” el 27 de març, primer acollint pacients no Covid-19 procedents de l’Hospital de Sant Jaume i d’altres centres sociosanitaris de la comarca i, des del 9 d’abril amb pacients Covid-19 estables de baix risc.
Aquest ha estat un dels tres dispositius que el Consorci Sanitari del Maresme va habilitar per fer front al coronavirus i ha acollit, principalment, pacients de perfil residencial no greus, que no podien estar-se a casa seva o a la residència.  La seva ocupació màxima va ser de 23 pacients a data 28 d’abril.

Des de principis de març, un total de 537 pacients de Covid-19 han estat ingressats en els diferents centres d’hospitalització del Consorci: l’Hospital de Mataró, l’Hospital de Sant Jaume i l’Hotel Atenea.
Hospital de Mataró. La situació d’emergència viscuda durant les primeres setmanes va obligar a reorganitzar espais i a habilitar diferents dispositius d’hospitalització per aquests pacients. A l’Hospital de Mataró es va crear una UCI Covid específica i sis de les vuit unitats d’hospitalització es van adequar per funcionar com una única unitat de malalt respiratori. L’ocupació màxima va tenir lloc el 5 d’abril amb un total de 170 pacients ingressats. Avui dia, la UH5 és l’única unitat Covid, acollint 22 pacients.
Sant Jaume. A finals de març, el tercer pis de l’Antic Hospital de Sant Jaume es va convertir en unitat Covid i es va anar ampliant fins a arribar a una ocupació màxima de 47 pacients el passat 2 de maig. Actualment, aquest centre manté el nivell d’hospitalització al voltant dels 35 llits.

 

 

Deixa un comentari