Publicat el 15/05/2017

La integració dels dos equips permet un millor control de les intervencions als cirurgians, que poden veure en tot moment la seva evolució

El Vall d’Hebron es converteix en el primer hospital de l’Estat que disposa d’un equip integrat d’ecògraf digital i neuronavegador per dur a terme les intervencions de neurocirurgia. Els dos equips permeten als cirurgians tenir un control més gran de les intervencions intracranials, ja que poden veure en temps real la seva evolució i comparar-la amb la situació inicial del pacient, segons ha informat aquest dilluns el centre hospitalari.

El Servei de Neurocirurgia Vall d’Hebron integra aquesta tecnologia als quiròfans híbrids -preparats per a realitzar proves radiològiques i d’imatge- del bloc quirúrgic des del passat mes de març i es podrà utilitzar a la major part de les 1.400 intervencions que els professionals d’aquest servei realitzen cada any. Se’n podran beneficiar un ampli ventall de pacients, sobretot en casos afectats de tumors cerebrals, en els quals eleva el grau de resecció de la massa tumoral i facilita la realització de biòpsies, així com a hemorràgies cerebrals i a malformacions arteriovenoses.

Segons apunta el Vall d’Hebron, es tracta d’una integració digital que permet enviar per xarxa des de l’ecògraf digital al navegador imatges digitals de més qualitat i informació en temps real. Així, els cirurgians poden veure en tot moment l’evolució de la intervenció, comprovar que segueixen la planificació prevista i modificar sobre la marxa les característiques del material, com ara les sondes, que s’utilitza sense necessitat de tornar a calibrar tot l’equip. Això permet estalviar al pacient proves d’obtenció d’imatge durant la cirurgia així com temps d’estada al quiròfan i també s’amplia el marge de seguretat en un tipus d’intervenció d’alta complexitat.

El sistema permet als professionals comparar imatges en temps real de la lesió i imatges obtingudes abans de l’operació, així com la visualització de dades planificades de forma prèvia, tot sobre la imatge ecogràfica real. També compensa les modificacions que es produeixen dins el crani en el moment d’obrir-lo per iniciar la cirurgia i està preparat per a l’obtenció d’imatge intraoperatòria en 3D

ACN Barcelona.

Deixa un comentari