Publicat el 11/05/2018

La nova tecnologia millora els resultats perquè augmenta la precisió quirúrgica i permet afrontar intervencions més complexes

Un grup de cirurgians de l’hospital Trueta de Girona opera, des de principis d’abril, amb un robot quirúrgic d’alta tecnologia que millora els resultats de les intervencions perquè augmenta la precisió i permet afrontar cirurgies més complexes.
Des del 10 d’abril, han intervingut dotze pacients amb cirurgia robòtica: cinc amb càncers urològics, quatre amb càncers ginecològics i tres amb càncer de còlon i recte. La previsió és que els cirurgians facin unes 150 operacions l’any quan aquesta tecnologia estigui plenament implantada.
El coordinador de quiròfans del Trueta, el doctor Nicolau Carrasco, ha explicat que en realitat es tracta d’una “telecirurgia” perquè el robot no opera sol, sinó que obeeix les ordres del cirurgià que controla la consola quirúrgica. Durant un any tindran el robot anomenat ‘Da Vinci’ en període de proves però, si els resultats són òptims, preveuen incorporar la tecnologia al quiròfan de manera definitiva.

ACN Girona
foto: Pla general del braços del robot ‘Da Vinci’ del Trueta durant una intervenció. Foto publicada l’11 de maig del 2018 

 

Deixa un comentari