Publicat el 19/05/2017

La disfàgia és una malaltia molt freqüent entre la població anciana i alhora molt desconeguda. La pateixen uns dos milions d’espanyols, i tot i que arriba a presentar-se en fins al 60% d’ancians ingressats en residències, només se’n diagnostica el 20% dels caso

Dilluns vinent, dia 22, entre les 15,30h i les 19,30h, a la planta baixa de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, un equip de professionals del Consorci Sanitari del Maresme faran un taller amb l’objectiu d’identificar el símptomes de la disfàgia i donar consells sobre com conviure amb aquesta patologia. El taller està obert a tots els ciutadans interessats. En paral·lel, es farà una acció formativa per als professionals.

Ni menjar ni beure amb normalitat. Aquests malalts tenen, d’una banda, un risc molt elevat de patir malnutrició al no poder menjar els aliments que necessiten en la quantitat adequada; d’altra banda, s’ennueguen sovint i desenvolupen infeccions respiratòries que poden arribar a ser molt greus (sobretot pneumònia). L’objectiu del taller és assegurar la bona nutrició d’aquests pacients amb una dieta equilibrada i, alhora, millorar la seva qualitat de vida dignificant els seus àpats.

Empassa bé i menja de gust podria ser el lema d’aquesta iniciativa, que marca el tret de sortida de diferents activitats de sensibilització sobre la disfàgia previstes fins al mes de setembre, quan l’eix Barcelona-Mataró es convertirà en capital mundial de la disfàgia amb la celebració del 7è Congrés Europeu sobre Disfàgia i la 1ª Cimera Mundial de Disfàgia, organitzada conjuntament amb societats científiques dels EUA i del Japó.

El Consorci Sanitari del Maresme, que és pioner a l’Estat i referent internacional en disfàgia, organitza aquesta iniciativa amb el suport de la Societat Europea de Disfàgia (ESSD) i de la Fundació de Recerca en Gastroenterologia (Furega).

Taller per identificar símptomes de la disfàfia
Dia
: dilluns 22 de maig
Hora: de 15,30 a 19,30 h
Lloc: Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró, c/. Hospital, 29

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona.

 

 

Deixa un comentari