Publicat el 12/11/2022

El nou equipament de Tomografia Computeritzada per al Servei de Diagnòstic per Imatges de Badalona Serveis Assistencials (BSA), començarà a instal·lar-se la setmana vinent

 

 

 

El Servei de Diagnòstic per Imatges de Badalona Serveis Assistencials (BSA) ubicat a l’Hospital Municipal de Badalona disposarà d’un nou equip de nova generació de Tomografia Computeritzada (TC). Els treballs per a la seva instal·lació començaran el pròxim dilluns i es preveu finalitzin el 18 de desembre.

Les proves programades s’han avançat durant les darreres setmanes amb l’objectiu de minimitzar l’impacte a la ciutadania. Pel que fa a les proves no demorables es derivaran els dies feiners al centre de diagnòstics Instituts Guirado de Badalona, situat al carrer d’Anselm Clavé, 44, i els caps de setmana a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.

La tomografia computeritzada (TC) es una tecnologia per a diagnòstics amb imatges. Utilitza un equip de raigs X especial per a la creació d’imatges transversal del cos. El nou equip incorpora noves prestacions i d’algoritmes d’intel·ligència artificial que facilitaran la tasca del personal tècnic, així com destacarà en la millora de la qualitat de les imatges en les reconstruccions tridimensionals i aplicarà una menor dosi de radiació per als pacients.

Amb aquest nou equip, Badalona Serveis Assistencials (BSA) continua el procés de renovació tecnològica, ja que durant aquest estiu també ha incorporat equipament d’endoscòpies digestives d’última generació. En aquest sentit, el darrer consell d’administració va acordar acollir-se al Programa Específic de Suport a la Renovació Tecnològica (PERT) 2022 promogut pel Servei Català de la Salut per renovar diferents equipaments, com ara l’equip de ressonància magnètica i altres equips de radiologia.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari