Publicat el 03/05/2018

La nova sala permet practicar en un mateix espai cirurgies obertes convencionals i d’altres no invasives amb tècniques endovasculars

L’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol ha estrenat aquest mes de maig un nou quiròfan d’última generació, basat en un programari únic a l’estat espanyol. Es tracta d’un quiròfan híbrid, que permet operar en un sol espai i de forma pràcticament simultània tant patologies que necessiten cirurgia oberta com d’altres que es poden fer de forma no invasiva a través de sistemes de cirurgia endovascular, fet que estalvia trasllats intrahospitalaris de diversos pacients. Al mateix temps, el nou quiròfan redueix la irradiació que reben els pacients i els professionals, com també l’exposició als productes de contrast necessaris per fer les operacions.
El nou espai, construït a la primera planta del bloc quirúrgic, es destinarà a tractar la majoria d’aneurismes d’aorta i, sobretot, la patologia isquèmica -malalts amb risc de patir amputacions per falta d’irrigació sanguínia-.

L’Hospital Germans Trias, situat al Campus Can Ruti, és el centre de referència per a 800.000 persones del Barcelonès Nord i del Maresme en el cas de la cirurgia vascular, una xifra que augmenta fins als 1.200.000 pacients en algunes patologies concretes.

En els darrers anys, ha estat el centre català amb més persones operades pel Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular, especialment arran de la creació de la Unitat de Peu Diabètic, que ha fet augmentar en un 600% el nombre de tractaments endovasculars preventius en casos d’isquèmia crítica de les extremitats inferiors. En total, la taxa d’amputacions s’ha reduït en més d’un 150%.

ACN Badalona
Foto: Pla general del quiròfan híbrid estrenat a l’Hospital Germans Trias i Pujol el maig de 2018

 

Deixa un comentari