Publicat el 29/04/2021

La col·laboració té com a objectiu visibilitzar el vincle entre art, ciència i salut en la complexitat del moment present

L’Hospital i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) han iniciat una col·laboració amb l’Espai d’Art i Creació Can Manyé i l’Ajuntament d’Alella per tirar endavant un projecte artístic i expositiu que visibilitzi el vincle entre l’art, la ciència i la salut en el marc excepcional de l’actual pandèmia.

La proposta va néixer a mitjans del 2020, després de la primera onada de Covid-19.
Des de llavors, investigadors de Germans Trias han mantingut reunions periòdiques amb artistes de diferents disciplines i membres de l’Espai d’Art i Creació Can Manyé per desenvolupar un projecte expositiu que veurà la llum a la tardor del 2021.
A banda de l’exposició, es programaran tot un seguit d’activitats culturals i de pensament contemporani al seu entorn, amb l’objectiu de generar coneixement i obrir línies de debat i reflexió que ajudin a comprendre i viure millor la complexitat del moment present.

Nou agents del món artístic, sanitari i cultural cooperen en aquest projecte.
Nora Ancarola i Jo Milne seran les encarregades de desenvolupar la mostra, dues artistes visuals de renom i llarga trajectòria vinculades al món científic.
Per part de l’Hospital Germans Trias, els professionals Roger Paredes i Lourdes Mateu, metges i investigadors de la Fundació Lluita Contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS), ajudaran les artistes a construir el marc de reflexió, acompanyats per la metgessa i investigadora de l’IGTP Cristina Vilaplana.
També participen en el projecte l’assagista i crític d’art Manuel Guerrero i el videoartista encarregat d’enregistrar tot el procés de gestació, debat i elaboració de la proposta expositiva, Adolf Alcañiz.
Finalment, Mercè Pomer i Queralt Morros, de l’Espai d’Art i Creació de Can Manyé, hi participen com a coordinadores i impulsores del projecte.

L’exposició resultant es podrà visitar a Can Manyé i a l’Hospital Germans Trias, que acollirà part de les peces que configuraran la mostra.
La programació d’activitats entorn de l’exposició està previst que inclogui obres escèniques, concerts, xerrades i debats, entre d’altres activitats.

Fotografia: Adolf Alcañiz

Deixa un comentari