Publicat el 21/09/2022

Cada any es renovaran dos quiròfans, per tal que tots es puguin adaptar a diferents tipus de cirurgies i estiguin dotats de nous equipaments

 

 

 

Les obres s’han dut a terme durant l’estiu i han permès una renovació total dels quiròfans 5 i 6, que ja estan en funcionament. L’actuació principal, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció al pacient i la forma de treballar dels professionals, ha estat la instal·lació de noves torretes d’anestèsia i cirurgia amb pantalles integrades i amb una inversió total de 170.000 euros,

També s’han instal·lat noves llums quirúrgiques LED i un sistema d’il·luminació perimetral LED regulable, amb l’objectiu de millorar la visualització i el confort, així com el consum elèctric.

A més, s’han instal·lat nous paviments conductius i nous paviments antilliscants per la zona de rentat, nous sostres, i nous models de portes hermètiques i estanques.

Les actuacions de millora continuaran els propers anys a la resta de quiròfans –l’estiu vinent es renovaran els quiròfans 3 i 4–, de la mateixa forma que ja es fa també amb les Unitats d’Hospitalització.

Ampliació del bloc quirúrgic.
Aquestes obres de renovació van en paral·lel al projecte d’ampliació del bloc quirúrgic, que consisteix en la construcció de dos nous quiròfans (en total hi haurà 11), una nova àrea de reanimació i una nova Unitat de Cirurgia Sense Ingrés més gran i més moderna. Aquesta ampliació finalitzarà el 2024 i, juntament amb la construcció d’un nou hospital de dia oncològic, està emmarcada dintre del procés d’inversions realitzades per Infraestructures de la Generalitat amb una inversió de 10 milions d’euros.
VÍDEO RENOVACIÓ QUIRÒFANS: https://vimeo.com/751988613

 

Redacció
Imatge i Font:  Consorci Sanitari del Maresme

Deixa un comentari