Publicat el 14/03/2020

Els equips se centraran en atendre els pacients hospitalitzats i les visites urgents. També s’implanten canvis organitzatius als altres centres gestionats pel CSdM

En el marc de l’actual epidèmia del coronavirus SARS-CoV-2, i amb l’objectiu de garantir l’atenció sanitària a la població que més la necessita, el Consorci Sanitari del Maresme reorganitza l’activitat assistencial dels seus centres. Aquests canvis tindran efecte a partir de dilluns 16 de març.
L’Hospital de Mataró està desprogramant  tota aquella activitat no urgent, és a dir, les intervencions quirúrgiques i les visites de consultes externes i proves complementàries.
Es mantindran en funcionament 4 quiròfans dels 11 existents. D’aquesta manera, es podran reubicar els equips professionals en d’altres àrees per donar resposta a les necessitats de l’atenció al pacient hospitalitzat i a l’activitat d’urgències.
S’està intentant avisar al màxim de ciutadans per informar-los de l’anul·lació d’operacions i visites, però no serà possible avisar-los a tots.
El CSdM demana comprensió donada la situació en què ens trobem.
A l’atenció primària també es reduiran les visites programades que puguin ser ajornades per poder reforçar els equips que atenen les urgències, als centres de Mataró Centre, Cirera Molins i Argentona.
L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena ha limitat el nombre de visites per pacient hospitalitzat, ha cancel·lat les activitats ambulatòries de l’hospital de dia, i ha reforçat el control dels accessos.
La Residència Sant Josep ha tancat el centre de dia i ha cancel·lat les visites de familiars als residents, seguint les indicacions del Govern en aquest sentit.

Quant a l’afectació de l’equip humà del Consorci, i seguint el protocol de contenció i prevenció de possibles contagis, 55 professionals estan aïllats a domicili.
El Consorci Sanitari del Maresme

Deixa un comentari