Publicat el 26/04/2021

El Servei de Neurologia ha posat en marxa una nova consulta específica per a aquests pacients

L’objectiu és atendre als afectats de forma més personalitzada i oferir-los diferents tractaments quan la malaltia està en fase avançada.
El Parkinson és un trastorn del sistema nerviós que fa que el cervell no controli els moviments musculars. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa i crònica que afecta unes 160.000 persones a tota Espanya i es presenta en 1 de cada 100 persones majors de 60 anys.

Els símptomes. És important vigilar els següents signes d’alerta, ja poden ajudar a diagnosticar la malaltia:
– Símptomes relacionats amb les funcions motrius:
 * Tremolors a les mans, els braços, les cames i la mandíbula
 * Lentitud de moviment
 * Problemes d’equilibri i coordinació
 * Rigidesa de les extremitats

– Símptomes relacionats amb el deteriorament cognitiu:
*
Problemes de llenguatge
* Pèrdua de memòria
* Temps de reacció més Llargs

Viure amb Parkinson. En ser una malaltia amb una gran quantitat de símptomes i que no té cura, afecta greument la vida dels pacients, provocant que:
aproximadament un 37% siguin persones dependents
aproximadament un 30% dels pacients pateixin depressió
Es tracta de la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent, per darrere de l’Alzheimer, i es preveu que l’any 2040 es dupliqui el nombre de casos al món.

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona

 

Deixa un comentari