Publicat el 29/06/2018

Actualment, manca una teràpia única i efectiva per a aquestes ferides, que es fan cròniques i poden condicionar molt la qualitat de vida, sobretot en persones grans

Divendres 29 de juny, l’Hospital de Mataró ha acollit la presentació del llibre “Conferencia Nacional de Consenso sobre las Úlceras de la Extremidad Inferior” (CONUEI). Es tracta de la segona edició d’una guia de pràctica clínica de caràcter estatal sobre tractament d’aquest tipus d’úlceres. La primera edició es va editar ara fa deu anys.
L’equip del CSdM ha compartit l’experiència de la posada en marxa, fa any i mig, de la unitat especialitzada de ferides complexes. S’hi ha subratllat l’impacte que té l’entorn sociofamiliar  en la cicatrització de la ferida. Els professionals de l’Hospital Germans Trias i Pujol han exposat els elements més problemàtics a l’hora de tractar les ferides complexes, i l’Hospital de Terrassa ha exposat el desenvolupament, en el seu centre, d’una aplicació mòbil (app) per al registre de pacients amb úlceres d’extremitat inferior. Cinc professionals del Consorci Sanitari del Maresme han participat en l’elaboració del document, que es basa en el consens entre vint-i-cinc  especialistes de tot l’Estat.
La presentació del llibre s’ha fet en format taula rodona i ha comptat amb la participació de professionals del Consorci Sanitari del Maresme, de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de l’Hospital de Terrassa.

Un problema de salut important. Cada any, a Catalunya, es diagnostiquen 4 nous casos d’úlceres a les cames per cada 1.000 habitants, i el 75% són d’origen venós (mala circulació). Són un problema important de salut per la seva cronicitat, l’afecció a la qualitat de vida de les persones i la manca d’una teràpia única i efectiva.

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona.

 

 

Deixa un comentari