Publicat el 29/11/2017

El nou procediment no deixa cicatriu visible i estalvia dolor al pacient

El doctor Pablo Moreno de la Unitat de Cirurgia Endocrina de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) va realitzar el passat 7 de novembre la primera extirpació, feta a l’Estat, de la glàndula tiroidea a través de la boca.
Aquesta intervenció quirúrgica mínimament invasiva, anomenada Transoral Endoscopic Thyroidectomy Vestibular Approach (TOETVA), s’ha desenvolupat en els darrers tres anys i està demostrant una efectivitat similar a la cirurgia estàndard. De les que a l’HUB se’n practiquen unes 150 cada any, i un millor resultat a nivell estètic i de qualitat de vida, ja que no deixa cicatriu visible al coll i estalvia dolor al pacient.
En aquest cas es tractava d’una dona amb una lesió benigna de tres centímetres a la tiroide i antecedents familiars que va ser donada d’alta a les 24 hores.
Aquesta nova intervenció es realitza amb instruments endoscòpics convencionals. Es practiquen tres petites entrades per a l’endoscopi i per als instruments de dissecció i coagulació a la part frontal del mentó, darrere el llavi inferior, des d’on s’accedeix fins a la tiroide, situada a la part baixa del coll. Aquesta nova tècnica se suma a un altre abordatge endoscòpic desenvolupat també en els darrers anys que permet extirpar la tiroide a través de l’aixella.

ACN L’Hospitalet de Llobregat

 

Deixa un comentari