Publicat el 19/01/2022

Aquest nou format virtual permet fer una visita lliure per l’exposició i, alhora, fer visites guiades amb dinamització

 

Amb l’objectiu de contenir la propagació de la COVID-19, la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, ha apostat per la digitalització de l’exposició Controles?, per tal de seguir oferint als ens locals suport en la prevenció de les drogodependències i el foment del bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), especialment entre el jovent, un repte clau en el context que estem vivint.

Des d’aquest dimecres, 19 de gener, i fins al 15 de febrer, adolescents, joves, famílies i professionals dels Serveis socials de Premià de Mar podran realitzar visites virtuals a l’exposició, amb el suport d’eines informàtiques que els facilitaran metodologies participatives amb la idea principal de rebre informació sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

Es tracta d’una mostra que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l’edat d’inici del consum de drogues, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables.

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies; adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues.
De forma complementària s’ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites guiades dinamitzades 100% en línia, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

Des de l’any 2012, en què es va inaugurar a Manresa, i fins a l’actualitat, l’exposició “Controles?” ha itinerat per més de 90 de municipis de la província de Barcelona i ha estat visitada per més de 42.000 persones, de les quals 33.000 són adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys.

S’han realitzat unes 1.600 accions educatives amb visites guiades, més de 1.100 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el Programa “Controles?”, prop d’un centenar de sessions formatives per a famílies i unes 200 sessions adreçades als diferents col·lectius de professionals.

L’exposició “Controles?” la poden sol·licitar els ajuntaments i ens locals de província de Barcelona a través del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona. Podeu veure’n un vídeo clicant aquí.

Podeu consultar aquesta exposició i d’altres que organitza la Diputació de Barcelona en aquest enllaç.

L’exposició de la Diputació de Barcelona “Controles?” respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3. Salut i Benestar. “Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats”.


Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari