Publicat el 15/06/2022

La mostra tanca a Mataró la seva itinerància per la Xarxa de Museus Locals en vuit municipis i amb més de tretze mil visitants

 

 

 

Ca l’Arenas del Museu de Mataró acull l’exposició itinerantL’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat” amb un extens programa d’activitats complementàries, del 16 de juny fins al 2 d’octubre

Sota el comissariat de Fina Duran i Txema Romero, la mostra “L’home nu” exhibeix peces de diverses èpoques, tècniques i formats, agrupades en diferents àmbits. Des d’escultures romanes a instal·lacions de videoart contemporani, passant per retaules barrocs, porcellanes vuitcentistes, escultures, dibuixos i pintures modernistes i noucentistes, obra gràfica, fotografies, exlibris, portades de discos, còmics o, fins i tot, perfums.

Les obres exposades corresponen a alguns dels artistes locals més destacats de finals del segle XIX i principis del XX com Marià Fortuny, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Ismael Smith, Josep de Togores, Marià Andreu, Josep Llimona, Manolo Hugué, Francesc Domingo, Antoni Vila Arrufat, Antoni Estruch, Joan Vilatobà, Joan Brull, Pere Prat Ubach, Carles Bacaflor, Francisco Torras i Armengol, Josep Rigol Fornaguera, Enric Cristòfol Ricart, Francesc Juventeny, Francesc Sitjar, Rafael Molins Marcet o Lola Anglada.
Aquestes peces comparteixen espai amb creacions d’artistes contemporanis com ara Antoni Miralda, Nazario Luque de Vera, Carlos Pazos, Francesca Llopis, Núria Güell, Mar C. Llop, Sebas Martín, Ivonne Navarro i Roberta Marrero, entre d’altres.

Activitats complementàries
A Mataró, la mostra presenta un seguit d’activitats paral·leles adreçades a diferents públics.
D’una banda, es programen diferents visites guiades a càrrec dels comissaris Fina Duran i Txema Romero, una amb servei d’interpretació de llenguatge de signes, el 18 de juny (18 h) i altres de dinamitzades, els dies 9 de juliol, 13 d’agost i 10 de setembre, sempre a les 18 h.

A més, s’ha programat una xerrada-taller sobre sexualitat, gèneres i orientació sexual i afectiva, a càrrec de Txema Romero, el  15 de setembre (19 h) i una masterclass pràctica sobre dibuix al natural, a càrrec de l’il·lustrador i professor de dibuix, Daniel Torrent, que tindrà lloc a les sales del museu l’1 d’octubre, de 17.30 a 19.30 h.

Totes les activitats són amb inscripció prèvia al 937 412 930 de dilluns a divendres de 9 a 14 h i a educacultura@ajmataro.com

Més de tretze mil visitants en poc més de dos anys
Produïda per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, juntament amb el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu Abelló de Mollet del Vallès, «L’home nu» ha rebut fins a la data 13.692 visitants en poc més de dos anys d’itinerància per la Xarxa de Museus Locals.

Estrenada el novembre de 2019 al Museu d’Art de Cerdanyola, la mostra s’ha exhibit al Museu de Sitges, el Museu de l’Hospitalet, el Museu d’Art de Sabadell, Thermalia – Museu de Caldes de Montbui, el Museu Abelló de Mollet del Vallès, el Museu Palau Mercader de Cornellà, el Vinseum – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i tancarà la seva itinerància a Ca l’Arenas del Museu de Mataró.

 

Redacció:
Imatge: Joan Vilatobà Fígols
Font: Diputació de Barcelona

 

 

Deixa un comentari