L’Exposició itinerant- Parlem de drogues- arriba a Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 28/09/2012

El primer objectiu de l’ExpoCaixa “Parlem de drogues” és arribar, d’una forma més àgil, al màxim de poblacions de Catalunya, amb la finalitat d’ajudar a prevenir el consum de drogues i de proporcionar a joves, famílies i educadors recursos per abordar aquest tema.  


Els eixos d’aquest programa es posen en marxa en línia a través del web www.parlemdedrogues.org Aquest portal es posa a disposició de professorat i alumnat, i ofereix una visió en 3D de l’exposició interactiva “Parlem de drogues”.
L’adolescència és l’etapa en la qual se solen donar els primers contactes amb les drogues. L’edat d’inici en el consum de drogues ha disminuït i es comença a experimentar amb el tabac i l’alcohol als 13 anys. Entre els 14 i els 15 anys, els joves se solen iniciar en el consum de cànnabis, i entre els 15 i els 16, en el de cocaïna, amfetamines, al·lucinògens i èxtasi.
La nova forma de relació dels joves amb les drogues rep el nom de «consum recreatiu»: es tracta d’un consum de drogues, legals i il·legals, que normalment es presenta associat al temps d’oci, especialment al nocturn durant els caps de setmana. El 71 % dels nois i el 69 % de les noies d’entre 15 a 19 anys destinen el seu temps d’oci a les sortides nocturnes cada cap de setmana.


ExpoCaixa “Parlem de drogues”, sobre rodes
L’exposició itinerant es divideix en nou espais modulars a través dels quals s’identifica el problema de les drogues, es presenta una anàlisi i un diagnòstic de la situació i es proposen vies que fomenten la prevenció.


Un dels últims espais modulars es: les drogues, riscos per a la salut i ofereix la possibilitat de comprovar els efectes de les drogues sobre el nostre cos a través d’un simulador virtual.
Dins del programa “Parlem de drogues“, es vol fomentar el paper actiu de les famílies i, amb aquesta finalitat, se’ls ofereix diversos recursos que permeten abordar el tema de les drogues amb els fills adolescents. L’Obra Social “la Caixa” ha distribuït gratuïtament exemplars de La guia per als pares “Parlem de drogues”. Una realitat que cal tractar en família que analitza els diferents punts de vista entre pares i fills, i ofereix consells i estratègies per aconseguir una bona comunicació, partint de la perspectiva que prevenir és ajudar a decidir.  Aquesta guia està disponible en format pdf per descarregar des de la pàgina web del programa:
www.parlemdedrogues.org


L’Exposició itinerant es podrà visitar fins al 23 d’octubre.
Lloc:Plaça de Santa Anna –  Entrada gratuïta
Horaris de visita
De dilluns a diumenge
de 10.00 hores a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores
Cita prèvia per a visites contertades: 902 999 327
www.lacaixa.es/obrasocial

Deixa un comentari