Publicat el 20/09/2019

Neix amb l’objectiu d’ensenyar a la gent gran, de manera pràctica, com actuar en el dia a dia amb el màxim de garanties de seguretat i hàbits saludables

Es tracta d’un projecte dels Mossos d’Esquadra i el Consorci de Salut i Social de Catalunya que s’ha dissenyat amb una sèrie de plafons on es podran llegir els diferents consells, i es podrà visitar del 23 al 27 de setembre al vestíbul principal de l’Hospital de Mataró.
A part de l’exposició, els dies 23, 25 i 27 de setembre, entre les 10.00 h i les 12.00 h, hi haurà dos agents de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat per oferir un servei més qualitatiu i assessorar a les persones que s’hi adrecin.
L’exposició, que ja s’ha presentat en diferents Centres d’Atenció Primària, centres cívics i hospitals arreu de Catalunya, s’estima que ha arribat a 15.000 persones. A més, la comunicació i difusió a través de les xarxes socials, ha permès implementar i donar a conèixer aquesta iniciativa a més població.

Reduir el nombre de delictes. A través dels consells que arribaran a les persones grans, als seus cuidadors i a les famílies, l’exposició presenta com a finalitat augmentar la percepció de seguretat en la gent gran, evitar accidents i ser víctimes de furts. Un 10% de les persones que pateix delictes a Barcelona superen l’edat de 65 anys, pel que es considera important arribar al màxim de gent.

Adoptar hàbits per estar més segur. L’exposició inclou diferents mesures de seguretat que s’haurien d’adoptar en la rutina, sobretot de la gent gran, per poder moure’s i viure amb més tranquil·litat. Aquestes mesures giren entorn de la seguretat a la llar, al carrer i com comportar-se en llocs on hi ha aglomeracions de gent.

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona.

Deixa un comentari