Publicat el 23/05/2017

La mostra ha esdevingut una referència i una oportunitat única per apropar-se al món de la música moderna i al fenomen del Rock, durant els 4 mesos de durada

Fundació Iluro ha volgut homenatjar amb aquesta exposició a Jordi Tardà, periodista, crític musical i important col·leccionista nascut a Mataró, ciutat on es va iniciar en el món de la música. En paraules de Pere Carles, president de la Fundació Iluro: “un periodista musical que no només ha fet coses bones per Mataró, ciutat on va néixer, sinó també per tot l’entorn. Gràcies a la Romy Masferrer i al seu equip ha estat possible”.

Amb l’objectiu de donar a conèixer l’important patrimoni d’en Jordi Tardà, la Fundació Iluro va signar fa un any un conveni amb Paraula de Stone, societat creada per ell i actualment gestionada per Rosa M. (Romy) Masferrer, la seva esposa i companya de tots els seus afers musicals.
Des del 10 de febrer fins al 21 de maig, la Fundació Iluro ha mostrat a la seva sala d’exposicions de l’Ateneu de Mataró una important selecció de la col·lecció d’objectes únics. Dies abans de la inauguració, es va fer la presentació de l’exposició a l’Antiga Fàbrica DAMM de Barcelona on es va signar un conveni de col·laboració entre ambdues fundacions. Comissariada per l’Antoni Carbó, periodista i company d’en Jordi Tardà durant molts anys, l’exposició ha comptat amb el suport de l’equip d’antics col·laboradors del periodista musical.

La mostra ha fet una trajectòria per la història del rock des dels seus orígens -en els anys 50- fins al dia d’avui, amb tots els objectes que en Jordi Tardà va anar recopilant al llarg de tota la seva vida vinculada al món del rock. S’ha fet un viatge molt visual, il·lustratiu, i alhora didàctic, de totes aquelles peces que fan servir els músics per desenvolupar la seva feina com ara instruments, vestits, joies, complements i joguines, entre d’altres. L’art, la imatge, el dibuix, l’estètica, el disseny… han complementat la visió del món del rock que Jordi Tardà va tenir.

La Fundació Iluro vol fer de catalitzadora per a aquest tipus de propostes i apropar-los a tots els públics, per això  ha organitzat moltes activitats al voltant de l’exposició ; s’han dut a terme tallers, visites comentades, un concurs d’aparadors, la Nit dels Museus amb el joc de pistes… L’exposició i totes les seves activitats han tingut una àmplia repercussió mediàtica, nacional i internacional, tant en mitjans escrits, ràdio i televisió, xarxes socials i revistes especialitzades.

Sobre la Fundació Iluro

Una fundació recent, amb una clara vocació cultural i social, i històricament arrelada a la ciutat de Mataró. Constituïda el 2013 sota un Patronat format per diverses entitats culturals de la ciutat de Mataró, treballa per vetllar pel seu patrimoni, fer-lo sostenible i accessible a tothom. Destaca la Casa Coll i Regàs, de l’arquitecte Puig i Cadafalch, la Biblioteca Popular, amb més de 300.000 volums i uns fons històrics d’elevat valor, l’Ateneu, una sala d’exposicions de gran format al centre de la ciutat, un Fons d’Art amb peces d’artistes locals i nacionals, i el Premi Iluro de monografia històrica, amb 59 convocatòries.
Socialment responsable, la Fundació Iluro desenvolupa diversos projectes de voluntariat amb infants, gent gran, malalts oncològics i persones amb discapacitat. També fomenta la contractació responsable i dóna suport a diverses entitats de la ciutat.

 

 

Deixa un comentari