L’exposició -Dracs i colors, Maresme modernista- promociona el patrimoni de la comarca a la Fira Modernista de Terrassa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/05/2012

Més de 10.600 persones han visitat aquest cap de setmana la mostra fotogràfica  “dracs i colors, Maresme modernista” que ha estat exposada a la masia Freixa de Terrassa amb motiu de la celebració en aquesta ciutat de la Fira Modernista.
“Dracs i colors, Maresme modernista” és una exposició fotogràfica de la mataronina Marga Cruz que recull en 80 instantànies el patrimoni que el moviment modernista ens va deixar a la comarca.
La mostra recull, d’una banda, les imatges dels dracs –un dels símbols predominants en aquest moviment artístic- i de l’altra, detalls de vitralls, de façanes i de peces que posen de relleu l’esclat colorista.
Aquests dos elements: els dracs i els colors són els fils conductors que enllacen la petjada que el moviment va deixar a la comarca.  En total es recullen imatges de 26 municipis: Canet de Mar, Caldes d’Estrac, Mataro, Argentona, Calella, Masnou, sant Andreu de Llavaneres, …


Les imatges es complementen amb poemes, de mètriques japoneses haiku i tanka,  de la premianenca Montse Asens.


L’exposició “dracs i colors, Maresme modernista” es va inaugurar el setembre de 2010 a Canet de Mar. Des d’aleshores, ha recorregut 14  municipis de la comarca.
 Ara comença una nova etapa per donar a conèixer el gran atractiu modernista dels pobles maresmencs a les comarques veïnes. Terrassa ha estat la primera ciutat de la ruta que l’exposició inicia fora del territori maresmenc.

Deixa un comentari