Publicat el 04/12/2020

L’edifici va cessar l’activitat el 2019 perquè no complia un reglament vinculat a la Llei de Costes

La Direcció General de Costes ha notificat a l’Ajuntament de Cabrera de Mar (Maresme) que el mes de gener es procedirà a l’enderroc de l’antic club nàutic.
La Llei de Costes prohibeix ocupar més de 300 metres quadrats de platja i el club nàutic en té més de 3.000, deu vegades més. “Era un compromís que per fi es farà realitat i ens alliberarà d’un edifici en runes”, celebra l’alcalde, Jordi Mir. El municipi guanyarà superfície de platja el proper estiu i l’objectiu del consistori és recuperar l’activitat de l’escola de vela per “mantenir la tradició nàutica” amb una instal·lació efímera durant la temporada de bany.

El tancament del club nàutic es va ordenar a finals de 2018. L’Estat donava un any de marge perquè cessés l’activitat, però no es va arriba a esgotar i des de fa prop de dos anys que l’espai s’ha convertit en un edifici fantasma. A més, els temporals marítims han anat fent recular la platja fins al mateix club nàutic, que en la seva façana marítima està totalment en runes.
De fet, segons ha explicat el Ministeri per a la Transició Ecològica, la demolició de la infraestructura serà “delicada” degut a l’existència d’amiant a la construcció i pel desconeixement sobre quin tipus de cimentació hi ha a l’edifici. D’entrada, es preveu una obra que s’allargaran tres mesos i que, si no hi ha imprevistos, costaran 128.500 euros.

Per a l’alcalde de la població, Jordi Mir, l’alliberament d’aquesta superfície de platja és una bona notícia, malgrat lamentar la pèrdua d’activitat econòmica que va forçar el tancament de l’espai en el seu dia. Un cop s’enderroqui l’edifici, però, una part d’aquesta activitat es podrà recuperar, amb l’obertura de l’escola de vela durant els mesos d’estiu.
Saldat aquest deute pendent amb el litoral maresmenc, l’alcalde de Cabrera de Mar exigeix ara que l’Estat doti econòmicament els projectes de consolidació del litoral presentats el 2015 pel propi govern espanyol i que té el consens de tot el territori: “Si hi ha voluntat és el moment de demostrar que es pot fer efectiu dotant-ho pressupostàriament”.

ACN Cabrera de Mar
Foto:  l’antic club nàutic de Cabrera de Mar, en runes, el 3 de desembre de 2020

Deixa un comentari