Publicat el 10/06/2017

‘T’ho donaré tot’ (Columna edicions) és el títol de la nova obra de l’autora arrelada a Cabrera de Mar, Sílvia Tarragó, que acaba d’arribar a les llibreries. Es tracta d’un relat coral que s’inicia en el moment en què es va urbanitzar l’Avinguda del Tibidabo i el cim de la muntanya, origen del futur parc d’atraccions.

Com ja va fer en la seva anterior novel·la, ‘Temps de llum‘, Tarragó articula l’argument del seu llibre en un escenari carregat d’història i de records. L’acció s’inicia el 1901, en una Barcelona en creixement, cosmopolita i avantguardista, que aspira a convertir-se en una gran capital. Una ciutat on floreixen el Modernisme i el Noucentisme però, també, les lluites obreres que van portar als carrers vagues, mítings i atemptats.

En aquest ambient es mouen els diferents personatges entre els quals destaca la protagonista, Àngela, que neix el mateix any en què s’inaguren el Tramvia Blau i el Funicular i que tindrà una existència molt lligada al parc del Tibidabo. Les seves vivències s’entrellacen amb la de la resta de personatges i les seves històries que apleguen passions prohibides, desenganys i, fins i tot, crims.

‘T’ho donaré tot’ evoca així la Barcelona moderna i creativa de les tres primeres dècades del segle XX simbolitzada en el parc del Tibidabo, un emblema del progrés de l’època.

Deixa un comentari