L’Escola Superior de Ciències de la Salut posa en marxa, al Maresme, un curs per a cuidadors no professionals | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/04/2012

L’Escola Superior de Ciències de la Salut, un centre universitari del TecnoCampus Mataró-Maresme, juntament amb el Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació el Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, posa en marxa un curs de formació dirigit a totes les persones que estant assumint al seu domicili l’atenció continuada a persones amb situació de dependència. El centre vol obrir així les seves instal·lacions i posar a disposició de tota la ciutat i la comarca els seu professionals per donar resposta a una necessitat social cada cop més estesa: la de tenir prou coneixements per atendre aquest tipus de persones. Els tallers, que seran pràctics, es realitzaran principalment als laboratoris del centre amb ninots i equipament sanitari.


Perquè puguin deixar al seu familiar amb la tranquil·litat que està ben atès durant la seva absència, l’Escola Superior de Ciències de la Salut posarà a disposició dels participants en el curs una persona que tindrà cura de la persona gran o depenent durant les sessions formatives.
El curs, que s’emmarca en l’àmbit de la formació permanent, es distribueix en els següents mòduls:
Mòdul 1: Atenció bàsica de la persona dependent: Higiene, com moure’l, la
incontinència, com la controlo?
Mòdul 2: Alimentació, nutrició i administració de medicaments: aliments més adients a cada situació, quan l’alimentació no és per boca…, la medicació, coses que haig de saber per donar-la, no tot és igual.
Mòdul 3: Gestió de les emocions i eines de comunicació.
Mòdul 4: Ajudes tècniques i recursos socials. Necessito saber a qui m’haig de dirigir per demanar ajuda. On puc aconseguir instruments que ens ajudin per a les activitats bàsiques, llevar-se, menjar, caminar, etc


Més informació:
Tel. 93 741 49 60
www.tecnocampus.cat

Deixa un comentari