L’escola La Salle Premià celebra el Centenari | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/05/2011

“Tant els més joves com els més grans, tots trobaran un espai per celebrar el centenari de La Salle”. Així ho afirma el Gmà. Joan Escalé, actual director del centre. I és que des de l’escola s’ha treballat de valent per preparar una gran festa amb diversos actes de celebració destinats a tot tipus de públics. Els actes centrals tindran lloc el proper diumenge 15 de maig, amb la celebració del Dinar del Centenari, adreçat a totes les famílies actuals, alumes i professorat, colles d’antics alumnes, professors i amics.
Prèviament, la celebració de l’Eucaristia a la capella del centre i els parlaments a la façana principal amb la presència de Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, i el Gmà. Josep Guiteras, provincial de La Salle Catalunya, encetaran la jornada, donant pas a la Cobla Premià i a la Ballada de sardanes. I durant tot el dia es podran visitar les exposicions “Tecno-nostàlgica”, amb peces de gran valor que engloben els grans canvis de l’era de la informació, i “Fotogràfica-Visual”, amb les imatges dels 100 anys. Les havaneres del conjunt Barca Mitjana acabaran d’amenitzar el Dinar i conclouran aquest dia de celebració.


Programa d’Actes


Divendres 13 de maig
20.00h Vespre musical.
Vespre musical amb la Jove Orquestra de Premià de Mar de l’Escola de Música i Dansa Estudi Teresa Maria, amb peces interpretades pels alumnes de la nostra escola amb alguna de compartida amb l’Orquestra Jove.
Aquest concert és gratuït i obert a tota la gent del poble.
Dissabte 14 de maig
09.00h Cursa del Meridià Verd – La Salle.
La cursa és oberta a tot el poble
, i hi hauran diferentes categories segons l’edat. La sortida
serà a la línia del Meridià Verd (riera de Teià) que hi ha al Passeig de Mar, i el trajecte té un recorregut de 1.609 metres. L’arribada serà a la façana principal de la nostra escola. El meridià verd és una iniciativa per commemorar la mesura del meridià de Paris que va servir de base per definir la unitat del metre. El meridià verd va des de Dunkerque, al mar del Nord, fins a la platja d’Ocata, al Masnou.
Les categories més petites faran el seu recorregut al voltant de l’escola, adequat a les seves possibilitats. Les categories dels més grans faran la milla verda sencera.
P3 (amb pares): 75m de recorregut al voltant del camp de futbol.
P4 – P5: 150m de recorregut al voltant del camp de futbol.
PREBENJAMINS (2004-2003): 400m des de la Porta de S. Josep.
BENJAMINS (2002-2001): 400m des de la Porta de S. Josep.
ALEVINS (2000-1999): 800m des de la Porta de S. Josep.
INFANTIL (1998-1997), CADETS (1996-1995), JUVENILS (1994-1993), OPEN (a partir de 1991 i més grans) : 1 milla des del Meridià Verd.
Hi haurà premis per a cada categoria, que s’entregaran a partir de les 11.00h del matí.
Si us voleu inscriure a la Cursa del Meridià Verd, heu de fer la vostra inscripció i entregar-la a l’escola abans de l’ 11 de maig.
11.30h Fira d’inflables i jocs d’aventura.
Activitats adreçades als alumnes de l’ESO, consistents en diferents activitats lúdiques que realitzarem en el recinte de l’escola en l’espai de la pista verda: “Futbolí humà”, “Estira bàsquet”, “Pilota boja”, “Jumping”…
11.30h Partit de futbol  entre un equip de veterans del R.C.D. Espanyol i un de veterans de La Salle Premià i partit de bàsquet  entre equips de veterans (antics alumnes) del bàsquet de La Salle.
De 17.00h a 18.00h: Espectacle de titelles.
Destinat a l’etapa d’Infantil, l’espectacle es portarà a terme al gimnàs de l’escola.
De 17.00h a 18.00h: Teatre per a nens,  a càrrec del grup de teatre “Kampikipugui”, representant “El rellotge de les tretze hores”. Destinat a l’etapa de Primària, la representació es portarà a terme al teatre de l’escola.
De 18.00h a 19.00h: Actuació del Mag Pampa, apte per a totes les edats. L’actuació es portarà a terme al teatre de l’escola.
De 20.30h a 21.30h: Teatre per adults.
El grup de teatre de mares i pares de la Salle de Premià de Mar presenta la obra de teatre: QUINES CRIATURES!. Obra de teatre còmica destinada a un públic adult i no recomenada a menors de 15 anys.
SINOPSI: Vam ser criatures. Algun dia deixarem de ser-ho? Un recull d’escenes que amb molt de carinyo ens fan retornar a la infància passada i a la infància present que vivim juntament amb els nostres fills i filles.
REPARTIMENT: MªLluïsa Castellà, Núria Espuny., Teresa Mòdol, Pili Acosta, Pau Pujol, Bruno Buj, Carlos Morales, MªAngels Prieto, Elisabeth Tormo, Montserrat Ibañez, Xavier Cano, Beatriu Gual, Glòria Capellas, Mònica Vilà, Judith Garcia.
DIRECCIÓ: Bibiana Morales.
COL.LABORA: AMPA La Salle Premià
AGRAÏMENTS: A totes aquelles persones que han col.laborat i han fet possible aquesta obra de teatre: Maquillatge, perruqueria,llums, so, tramoies, etc….
21.00h: Nit jove (per antics alumnes).
Es visitaran les instal·lacions a primera hora i després hi haurà sessió de ball amb DJ.
Hi haurà servei de bar solidari –portat per una ONG- a preus populars i servei d’entrepans calents 5 € (entrepà de botifarra i bossa de patates) per poder sopar dintre el recinte. L’entrada és gratuïta i l’accés està reservat per a antics alumnes de l’escola i, si s’escau, les seves parelles. Cal tenir present que és una nit reservada per als joves/adults i no per a nens/es.
Per encomanar el servei d’entrepans els antics alumnes que desitgin fer-ne ús hauran de formalitzar la seva petició fent arribar un formulari a l’escola. Podeu descarregar la butlleta al bloc del centenari (lasallepremia100.wordpress.com) i la podeu enviar via correu electrònic a l’adreça
ebusquets@lasalle.cat, o bé lliurar-lo a la recepció de l’escola. També podeu fer-ho fent un ingrés al núm. de compte 2100 0331 37 0101315226, posant com a concepte d’ingrés “Sopar Nit Jove” i el vostre nom.
Diumenge 15 de maig
Actes Centrals de la Celebració del Centenari i de les Festes La Salle
11.00h: Celebració Eucarística d’Acció de Gràcies a la capella de l’escola.
12.00h: Parlaments del Centenari i inauguració oficial del nou Parvulari.
12.30h: Ballada de sardanes amb la Cobla Premià.
Obertura de les exposicions Tecno-nostàlgica i l’Exposició Fotogràfica, a la planta
baixa de l’escola.
14.00h: Dinar del Centenari,
Adreçat a totes les famílies de l’escola, grups d’alumnes i colles d’antics alumnes (des dels més joves als de promocions de més edat). Disposem d’una carpa instal·lada a la pista verda de l’escola, on ens entaularem còmodament. El preu del menú per als adults és de 18€ i l’infantil, 7€.
Cap al final del dinar, hi haurà l’actuació de Barca de Mitjana, grup d’havaneres de Premià de Mar.
Per inscriure’s en el Dinar del Centenari cal omplir la inscripció que us facilitem en el bloc del centenari (lasallepremia100.wordpress.com) o demanant-ne una a l’Administració de l’escola. També podeu fer-ho fent un ingrés al núm. de compte 2100 0331 37 0101315226, posant com a concepte d’ingrés “Dinar del Centenari” i el nom de la família amb el nombre de persones que han de constar en el resguard del pagament.


La Salle a Catalunya i al món
La Salle Catalunya forma part d’una institució mundial dedicada a l’educació, des de fa més de tres segles i és present en 84 països. A casa nostra, treballem en 25 Centres Educatius, de tots els nivells, des de l’Educació Infantil fins a la Universitat. Més de 20.000 alumnes i 1.500 professors i professores certifiquen que el nostre Projecte Educatiu és sòlid i eficaç per a donar resposta a les necessitats del món en què vivim. Tota la Comunitat Educativa (Professors, Professores, Germans i personal no docent) treballen per formar ciutadans amb principis i valors, crítics, compromesos i capaços de fer front als reptes del món present.
Més informació:
www.lasalle.cat i comunicacio@lasalle.cat.

Deixa un comentari