Publicat el 05/02/2015

Parlamentaris que formen la Comissió d’Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya, conjuntament amb d’altres parlamentaris representants de tot l’arc polític, l’alcalde de la vila, representants dels grups polítics municipals i representants dels Serveis Territorials d’Ensenyament visitaran, el proper divendres dia 6 de febrer a partir de les 10h de matí, l’escola Mar Nova de Premià de Mar.
Aquesta jornada té un doble objectiu: presentar i reivindicar el Projecte educatiu de l’Escola Mar Nova i denunciar l’estat i la manca d’instal·lacions adients per a la pràctica docent.
Han acceptat la nostra invitació:
Ramona Barrufet (CiU) Membre de la comissió d’Ensenyament i Universitats
Joan Morell (CiU) Diputat pel Maresme.
Anna Simó (ERC) Membre de la Comissió d’Ensenyament i Universitats
Pere Aragonès (ERC) Diputat pel Maresme.
Salvador Milá (´ICV-EUiA) Diputat pel Maresme.
Alícia Romero (PSC) Diputada pel Maresme.
Rocio Martínez-Sanpere (PSC) Membre de la comissió d’Ensenyament i Universitats
Fernando Sánchez (PP) Membre de la comissió d’Ensenyament i Universitats
Carlos Carrizosa (C´s) Membre de la comissió d’Ensenyament i Universitats
Juliana Bacardit (CUP) Secretaria Nacional de les CUP
Miquel Buch (CiU) Alcalde de Premià de Mar
Inspecció SSTT Ensenyament Maresme-Vallès Oriental (confirmat)
Subdirecció General  de Construccions, Manteniment i Equipaments Centres Públics Sra. Núria Ivern Salvà (NO confirmat)
Representants locals grup polítics Ajuntament de Premià

Planificació horària:
10:00h a 10:30h. Recorregut de visita a l´activitat que es realitza setmanalment Obrim Portes on hi participen mares i pares dels alumnes.
10:30h a 10.40h. Exposició AMPA objectiu trobada (projecte educatiu i instal•lacions)
10.40h a 11.00h. Exposició Projecte Educatiu per part de la Direcció de l´Escola
11.00h a 11:40h. Torn de paraules per als parlamentaris
11:40h a 12:00h.  Torn de paraules per al Departament i Ajuntament
12:00h a 12:10h.  Conclusions i cloenda. 
 
L´ESCOLA MAR NOVA
El CEIP Premià de Mar, que més tard es va batejar amb el nom d’Escola Mar Nova, va néixer l´any 2008 en el Barri de Can Pou, en uns terrenys cedits per l´Ajuntament de Premià de Mar al Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Projecte Educatiu Singular
L´Escola porta a terme un projecte educatiu singular, basat en el treball per racons i el desenvolupament de projectes a partir dels interessos dels infants. La metodologia de la Mar Nova posa especial cura en les necessitats individuals de cada alumne, parteix de tots els llenguatges d’expressió i comunicació, de l’observació, l’experimentació, la manipulació i la descoberta de l’entorn més proper; fa de les tecnologies de la informació i la comunicació una eina pedagògica per a l’alumnat; potencia l’adquisició de valors, hàbits i pautes de conducta i treball per afavorir l’autonomia personal i la integració a la societat; introdueix l’anglès des de l’educació infantil i fomenta l’educació ambiental a partir del treball a l’hort escolar, entre altres. Aquesta oferta metodològica diferenciadora i única al poble fa que curs rere curs siguin cada vegada més famílies les que volen que els seus fills i filles en gaudeixin. Fruit d´aquest èxit pedagògic, en els darrers procesos de preinscripció i matrícula sempre hi ha hagut llista d´espera tot i la davallada en el cens de la població local. Enguany, els alumnes que van entrar al 2008 fan 6è de primària, completant tots els nivells corresponents a infantil i primària.

Deixa un comentari