Publicat el 10/06/2018

S’han iniciat els treballs per instal·lar un sistema d’autoconsum d’electricitat que permetrà a l’equipament generar el 30% de l’energia que necessita diàriament

L’escola Jaume Llull produirà bona part de l’electricitat que consumeix gràcies al nou sistema de plaques fotovoltaiques que la Regidoria d’Urbanisme està instal·lant. Aquestes plaques són d’autoconsum instantani, que vol dir que alimentaran directament el sistema elèctric de l’equipament i la producció que sobri anirà a la xarxa de distribució general.

La instal·lació estarà formada per 60 mòduls que permetran a l’equipament generar fins el 30% del seu consum d’electricitat habitual. D’aquesta manera el centre estalviarà costos ja que faran servir la seva pròpia energia. El pressupost de les obres és de 43.166,75 euros i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, que finança gairebé el 50% del projecte.

Josep Ruiz, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, ha explicat que amb aquesta actuació «continuem avançant cap a la millora de l’eficiència energètica dels equipaments municipals, no només per l’estalvi que això suposa sinó per construir una vila cada cop més sostenible».

Deixa un comentari