Publicat el 06/04/2019

L’escola El Dofí de Premià de Mar ha dut a terme els mesos de febrer i març una prova pilot per aplicar un programa a nivell internacional d’aprenentatge social, emocional i ètic -SEE Learning en anglès-, desenvolupat a la universitat nord-americana d’Emory, a Atlanta, i que compta amb el suport del Dalai Lama

L’objectiu de l’experiència era donar als alumnes eines per desenvolupar la cohesió de grup i les habilitats de comunicació interpersonal. Durant la prova pilot s’han treballat amb els alumnes la gestió de les emocions, l’autoconeixement, l’empatia, l’aprenentatge cooperatiu i la compassió des d’una actitud activa d’ajudar a fer.

La prova s’ha dut a terme al llarg de 6 sessions i hi han participat 25 alumnes de 6è de Primària. Les sessions han estat conduïdes, conjuntament amb el tutor dels alumnes, pels educadors de carrer, els quals formen part del projecte municipal de prevenció de l’absentisme escolar. Van ser aquests educadors els qui van oferir a l’escola la possibilitat de dur a terme aquesta experiència, compatible amb el projecte educatiu del centre.

El Dofí i els educadors valoraran l’experiència i la possibilitat d’ampliar aquest programa d’aprenentatge social, emocional i ètic a més cursos de l’escola.

L’experiència de l’escola El Dofí es presentarà en un pòster sobre les primeres experiències de l’aprenentatge social, emocional i ètic -SEE Learning- a l’Estat espanyol, a les jornades sobre aquest programa que es fan entre el 4 i 6 d’abril a Nova Delhi amb la presència, entre d’altres personalitats, del Dalai Lama.

Deixa un comentari