Publicat el 11/10/2022

L’Escola, propietat de la Diputació de Barcelona, es dedica a la recerca, desenvolupament i transferència tecnològica en el camp de la indústria tèxtil

 

 

 

L’Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar celebrarà el proper 19 de novembre el seu centenari, i té previst organitzar fins al novembre del 2023 un seguit d’actes i jornades per commemorar l’efemèride.
Aquests actes es van iniciar divendres passat amb la jornada “La Formació Professional tèxtil-moda que ve” dedicada a la Formació Professional i la recerca del Tèxtil-moda, a la qual van assistir més de 100 persones, i que va estar inaugurada conjuntament pel diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs i l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell.

Durant la seva intervenció Monràs va afirmar que «parlar de la Formació Professional és parlar de futur ja que tots els agents implicats som responsables d’impulsar-la, amb planificació estratègica i els recursos necessaris per fer-ho possible».

A l’acte van participar també el diputat de Joventut de la corporació, Javier Silva, que va tancar la jornada i el Director del Centre de Recerca Tèxtil de Canet de Mar, Miquel Soler.

Paral·lelament, la jornada va comptar amb la ponència del Director General d’FP, Ángel Luís Miguel Rodríguez, sota el títol “Els reptes de la formació professional per a la societat del 2030” i amb la presentació del projecte europeu GIF (Green Innovation in the Fashion Industry) i la ponència “la incorporació de la sostenibilitat a la formació professional” a càrrec de Marta Garcia, de l’Institut d’Estudis Financers IEF.

La trobada va incloure també dues taules rodones “El mapa de la formació professional tèxtil i moda a Catalunya avui”“Les connexions entre formació i empresa. Experiències i reptes de millora” , a càrrec de professionals i especialistes en aquests àmbits.

Centre de Recerca Tèxtil de Canet de Mar
L’escola va ser inaugurada el 19 de novembre del 1922 pel president de la Mancomunitat, Josep Puig i Cadafalch. Amb 100 anys d’història, l’escola ha sabut adaptar-se al context actual del món del tèxtil, i  actualment a les seves instal·lacions hi conviu la formació professional dual de l’Institut Lluís Domènech i Montaner, i la formació a mida, d’alta especialització i ocupacional gestionada per EURECAT.

L’actual Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar-Escola de Teixits (CRTTT) ha anat consolidant l’oferta de serveis en relació a les tendències de sostenibilitat tèxtil, indústria 4.0 i tèxtils intel·ligents, i destaca per la seva aportació en solucions innovadores que incorporen disseny tècnic i desenvolupament de producte per als sectors tèxtil industrial, salut i moda.
Així mateix, participa en projectes de recuperació de residu tèxtil i en l’assessorament a empreses, i disposa d’un laboratori d’assaigs no certificats. Com a exemple d’aquestes solucions cal destacar com durant la pandèmia de la Covid19, el centre va desenvolupar uns cinturons fetals de tela d’un sol ús o la confecció de mascaretes que es van distribuir per les escoles del municipi.

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari