Les retallades en matèria de polítiques actives d´ocupació fan perillar 30 llocs de treball al CEO de la Fundació el Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/07/2012

En la conjuntura de crisi i retallades per part del Govern central, la partida destinada a Polítiques Actives d´Ocupació per a les Comunitats Autònomes que contemplen els Pressupostos Generals de l´Estat per al 2012 es redueixen en un 56,92%. Aquest percentatge, en el cas de Catalunya, equival a 252 milions d´euros, que s´afegeix a retallades ja dutes a terme i es tradueix en menys fons per a garantir la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables, com ho són les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental.
 Pel que fa a la nostra comarca, en el Centre Especial de Treball (CEO del Maresme) de la Fundació El Maresme, perillen al voltant d´uns trenta llocs de treball: deu dels professionals tècnics de la Fundació i vint més de personal discapacitat intel·lectual contractat. Si bé fins ara es garantia fins al 75% del cost total de la contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual, ara aquest percentatge es veurà reduït (tot i que encara no se sap fins a quina quantitat). El CEO, com a centre especial de treball, es considera una empresa de treball protegit i ara veu perillar aquesta condició.
La nova gerència de la Fundació El Maresme considera imprescindible promoure la inserció laboral d´aquests col·lectius, ja sigui en l´empresa ordinària com en els Centres Especials de Treball. El CEO, per exemple, ja treballa per a diferents consistoris de la comarca així com per a diverses empreses privades. Sota la premissa de considerar els discapacitats intel·lectuals com a persones capacitades per dur a terme moltes tasques, s´ha anat treballant perquè cada vegada es puguin oferir més serveis en més àmbits, procurant així nous llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual. D´aquesta manera, als serveis més coneguts per tots els ciutadans i consistoris com ho són els de jardineria i manipulats, s´hi afegeixen altres serveis com la neteja i manteniment de pàrquings, locals i comunitats. D´aquesta manera poden ampliar la cartera de clients a l´àmbit privat i assegurar-se la continuïtat tot i la difícil situació econòmica.
El ple municipal dóna recolzament a la clàusula social de contractació pública
Dins d´aquesta conjuntura, però, no tot són males notícies. L´Ajuntament de Mataró va aprovar per unanimitat, fa unes setmanes, una moció amb un seguit de mesures per tal de pal·liar aquesta situació. Entre els acords presos, destaca el fet que el propi ajuntament es compromet a potenciar clàusules socials en la contractació pública, amb discriminació positiva cap al col·lectiu de discapacitats intel·lectuals i afavorir la compra de serveis i productes que es produeixen en els CET d´iniciativa social.
Fundació Maresme

Deixa un comentari