Publicat el 06/05/2016

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE), que aquest any celebra el seu 30 aniversari Bandera Azul en España, ha atorgat a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava a la platja dels Pescadors, a la platja del Cristall-Barca Maria, i a les platges del tram del passeig Marítim, entre el Port i l’avinguda Martí Pujol. L’Escola del Mar i el Port de Badalona també han aconseguit distintius Bandera Blava.

El distintiu Bandera Blava, guardó d’abast mundial, reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb diversitat funcional, entre d’altres.

Per altra banda, l’Escola del Mar també s’ha convertit, en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

També el Port de Badalona, que optava al distintiu de Bandera Blava, ha aconseguit aquesta qualificació, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat. Marina de Badalona va demanar el guardó basant-se, fonamentalment, en la distinció pel que fa a la informació  i educació ambiental. Els principals eixos pels quals el Port ha aconseguit aquesta distinció han estat les activitats de recuperació de la navegació tradicional i de coneixement del mar difosos a partir del quetx Ciutat Badalona, així com per la feina amb les escoles i la Confraria de Pescadors. 

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha posat de relleu “aquest nou reconeixement internacional de les platges badalonines”. “Creiem que tenim una platja d’un alt nivell de qualitat. La nostra aposta continua sent mantenir aquesta bona valoració i que els nostres ciutadans puguin gaudir d’aquest tresor. Per això, continuarem treballant per millorar-les amb la remodelació de la platja del Pescadors i l’adaptació de la platja de l’Estació per a persones amb diversitat funcional”.

Deixa un comentari