Publicat el 24/05/2015

El president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu va assistir a la trobada de treball que va tenir lloc aquest divendres 22 de maig a Pineda de Mar, entre els representants del Barça i la Federació de Penyes barcelonistes del Maresme.
L’acte, organitzat per la Penya Barcelonista de Pineda, va reunir al voltant de 140 penyistes a l’hotel Promenade d’aquesta població, i va comptat també amb la presència del vicepresident Jordi Cardoner, del directiu responsable de penyes, Pau Vilanova, i de l’exjugador del club Paco Clos.
“Socis fem Penya”
Aquesta trobada formava part de la sèrie de reunions que està efectuant el FC Barcelona amb les Federacions de Penyes de tot Catalunya per a presentar el projecte “Socis fem Penya”.
L’objectiu d’aquesta proposta, que ha començat a treballar-se amb diferents penyes representants de cada zona catalana, és el de dotar les penyes d’uns actius que facin molt atractiu adherir-se, sobre tot per aquells socis del territori que encara no hi formin part.
“Socis fem Penya” representa un nou pas endavant dins el Projecte Penyes Segle XXI, que des del 2010 ha anat evolucionant per elevar la marca penyes i ha facilitat la seva autogestió, amb la implantació de les Federacions territorials i la recent constitució de la Confederació de Penyes Barcelonistes.
La Federació de Penyes del Maresme està formada per un total de 22 penyes que aglutinen un total de 3.341 penyistes, dels quals 963 són socis del Barça. Juntament amb els representants del FC Barcelona, també va intervenir a l’acte Manel Flores, president de la Federació de Penyes de la comarca i de la penya de Pineda.
Josep Maria Bartomeu, que a causa d’altres compromisos va arribar un cop iniciada la reunió, va agrair la feina que es fa des de les penyes i va destacar el bon moment que travessa el club actualment, tant en l’aspecte esportiu, com en l’econòmic, social i patrimonial, amb el nou Espai Barça a l’horitzó. El president blaugrana va confirmar la força del moviment penyista del Barça, afirmant que “és tot un referent a Europa i molts són els clubs que intenten inspirar-se en el seu model”.
Per la seva part, Jordi Cardoner, va destacar que l’objectiu del projecte “Socis fem Penya” és el “d’apropar a les penyes a aquells socis o aficionats barcelonistes que encara no hi formin part, amb la voluntat de fer créixer i rejovenir cadascuna de les penyes del territori”. Un altre objectiu del programa és el dotar al carnet de penyista d’una sèrie d’actius que puguin atraure més aficionats a aquestes entitats.
Per la seva part, Pau Vilanova, va repassar tot el treball que s’ha fet els darrers anys dins el moviment penyístic del Barça, amb l’elaboració del cens de penyes, amb un total de 152.000 penyistes, el funcionament de l’oficina d’atenció a les penyes, i la nova estructura de Federacions, que ha culminat amb la recent creació de la Confederació de Penyes.

Deixa un comentari