Les obres de la plaça dels Països Catalans avancen segons el ritme previst | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/03/2011

Aquest matí ha tingut lloc una visita d´obres a la Plaça dels Països Catalans durant la qual l´alcalde, Miquel Buch, acompanyat dels regidors Marisa Ferreras, Vicenç Yarto i Jordi Penalva, ha pogut comprovar l´estat de les obres que avancen al ritme previst. La previsió, sempre i quan no sorgeixi cap contratemps, és que tant la plaça com l’aparcament estiguin enllestits per a la propera Festa Major, al mes de juliol.


Les obres d’enderrocament de l’antiga plaça van començar a l’estiu passat. El nou espai comptarà amb un aparcament soterrat amb una capacitat per a 378 vehicles, dels quals com a mínim 118 seran de rotació. La resta tindran un règim de concessió administrativa per un període de 40 anys. La nova plaça estarà totalment integrada amb els carrers del seu entorn, molt especialment amb els carrers del Nord, Joan Prim i el tram del c/Unió que correspon a la plaça, que esdevindran de prioritat invertida (els vianants tindran prioritat envers els vehicles).


Hi haurà una zona de grades amb el mateix aforament que hi havia fins ara, amb un espai destinat a espectacles i activitats, una zona de jocs infantils i una altra amb taules de ping-pong i zona de petanca.  A banda, hi haurà jardineres per crear espais d’ombra i tres àmbits diferents dedicats al repòs i la socialització: l’un obert sobre la zona d’espectacles, amb ombra; un segon que ocupa una zona central i està basat en diferents nuclis de mobiliari urbà; i un tercer que es troba en la part inferior de la plaça, a tocar del carrer Unió, amb un petit bosc amb ombra i paviment tou, que generarà un ambient molt diferenciat del que hi haurà al centre de la plaça. Finalment, a la vorera de la Gran Via hi haurà un eix de vegetació i ombra, pensat perquè funcioni com a filtre entre la plaça i el soroll del carrer.

Deixa un comentari