Les Noces de Fígaro (Òpera bufa) al Teatre Monumental de Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 28/11/2011

Concert  a càrrec del´ Orquestra Aula Lírica i grans veus reconegudes com la d´ Alberto Cazes o Mariel Fontes dins del Cicle de Música al Foment Mataroní


Representada per primera vegada a Viena l´1 de maig de 1786, aquesta òpera còmica en quatre actes que va suposar el màxim triomf de Mozart conserva encara intacta la seva vitalitat.
Amb molta habilitat, Lorenzo Da Ponte (1749-1838) va extreure de la comèdia de Beaumarchais un llibret ric i complicat, despullant en part de la seva intenció satírica i social i acollint sense restriccions l´aura rica de difusa sensualitat, que en la comèdia francesa estava compensada per la sana franquesa del popular Fígaro.
Amb Les noces de Fígaro , Mozart va superar àmpliament les convencions del gènere bufo. En l´obra, Fígaro i Susana preparen les seves noces, però el seu senyor, el comte d´Almaviva, no està disposat a renunciar al tradicional dret de cuixa. El comte s’ha encapritxat de Susanna, cambrera de la comtessa, la comtessa està dolguda i decebuda per les escapades de l’incorregible marit.


Data: Diumenge, 4 de desembre del 2011
Hora: 6:00 de la tarda
Lloc: Teatre Monumental (C/ Riera, 169 – Mataró)
Preu: 25 € / 23 € (per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats)
Motiu: IX – Cicle de Concerts Simfònics
www.matarofoment.org/musica

Deixa un comentari