Publicat el 19/10/2016

“A recer de la Muralla: el patrimoni fortificat de Mataró” és el tema comú de les conferències i visites guiades de la 6a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch, que aquest any tindrà lloc del 19 al 26 d’octubre a Mataró. Les visites, que cada any obtenen més èxit de públic, estan programades per al cap de setmana del 22 i 23 d’octubre.

Segons informa el consistori de Mataró, aquest esdeveniment anual vol donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de la ciutat, les seves característiques i particularitats, i acostar-lo a la ciutadania; així com fer evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor.

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch es programen al voltant de la data del naixement de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, pioner en la reivindicació i restauració de monuments a Catalunya.

La 6a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch està organitzada per l’Ajuntament amb el patrocini d’Aigües de Mataró i la col·laboració de Mataró Bus i del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers de l’edificació de Barcelona.

L’eix vertebrador d’aquest any són els elements de defensa històrics de la ciutat, concretament la muralla del segle XVI i les torres de defensa i talaies. Les conferències i visites guiades pretenen fer entendre què és i què era una muralla i què hi feia a Mataró; conèixer els sistemes per garantir la seguretat pública i privada; veure com l’evolució de la ciutat ha condicionat els canvis de la muralla fins gairebé el present i com, actuant-hi, es pot revitalitzar el centre històric d’una ciutat.

Les visites convidaran a trepitjar aquells espais recuperats de la muralla i tots aquells altres trams existents, desconeguts per molta gent i encara pendents de recuperar. La proposta s’estén també a les torres de defensa i talaies: un sistema d’elements de vigilància, en xarxa i comunicats entre sí, que permetien garantir la seguretat de tot el territori de Mataró, més enllà del casc urbà.

El programa d’actes aplega dues conferències, dues visites guiades i una exposició

Deixa un comentari