Publicat el 20/03/2021

Les jornades s’estendran fins al dijous 25, i es complementaran el 8 i 9 d’abril amb dues sessions que es realitzaran al Pere Ribot i al Vilatzara, els dos instituts del municipi

Les jornades Orienta’t s’obriran aquest dilluns 22, amb “Orientacions per a la tria d’estudis després de l’ESO i el Batxillerat”, una xerrada online oberta a tot el públic que té com a objectiu fer una radiografia de l’entorn acadèmic i professional i oferir eines als estudiants de secundària de Vilassar de Mar que els ajudin a triar el seu camí.
Aquest és també el propòsit general d’aquestes jornades, que s’estendran fins al dijous 25, i es complementaran el 8 i 9 d’abril amb dues sessions que es realitzaran al Pere Ribot i al Vilatzara, els dos instituts de Vilassar de Mar.

Així, durant tres dies, experts en diverses àrees de coneixement i formació posaran la seva experiència i el seu saber a disposició dels estudiants de 4rt d’ESO del nostre poble, dels seus pares i del seu entorn. Aquests espais de conversa, que es faran de manera telemàtica, serviran perquè els estudiants plantegin les seves preguntes i els seus dubtes i coneguin de primera mà el ventall de possibilitats educatives i professionals que ofereix el panorama actual.

Després que la periodista especialitzada en orientació educativa Carol Biosca obri el foc amb els estudiants aquest dilluns (de 19 a 20h) amb la xerrada “Orientacions per a la tria d’estudis després de l’ESO i el Batxillerat”, el mestre d’ESO i Batxillerat i president de l’associació Educant en colors, David Codina, es dirigirà als pares el dijous 23 (de 19 a 20h) amb la xerrada “No sap què fer! Com podem acompanyar els nostres fills i filles”.

Les jornades es tancaran el dijous 25 amb la presentació institucional, que correrà a càrrec del regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias, i la conferència “#VDM360: Una aliança cap a l’educació a temps complert”, que pronunciarà presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Pilar Gargallo, de 18:30 a 19:30.

Paral·lelament, el 23 i 25 de març, s’organitzaran xerrades i espais de converses exclusivament dirigits als estudiants, al professorat i als professionals del l’àmbit, i no oberts al públic en general.
Ja a l’abril, a l’institut Pérez Sala i al Vilatzara, s’organitzaran diversos tallers presencials i una xerrada online amb títols tan útils per al seu alumnat com “Batxillerat o Formació Professional? Tu decideixes”, “Identifica i entrena les teves competències” i “Gimnàs de competències”.

Les persones interessades en participar a les xerrades online obertes al públic han d’enviar un correu electrònic a padillaal@vilassardemar.cat, indicant nom i cognoms.

Tota la informació de les jornades Orienta’t al web: vilassardemar.cat/orientacio-escolar

 

Deixa un comentari