Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet arriben a 12 municipis del Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/11/2012

La mongeta del ganxet és un dels productes d´horta del Maresme que té Denominació d´Origen Protegida (DOP), fet que l´acredita com a producte de màxima qualitat. Els amants d´aquest llegum de gust suau, fi i persistent estan d´enhorabona. Del 16 de novembre al 31 de desembre el podran assaborir en més de 40 restaurants maresmencs.
Les Jornades Gastronòmiques del Fesol comencen el 16 de novembre i es perllongaran fins al 31 de desembre. Aquesta oferta culinària es pot trobar en els següents municipis: Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d´Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Premià de Mar, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.


Algunes d´aquestes poblacions, com és el cas de Palafolls, ha organitzat activitats paral•leles i, fins i tot, en motiu de la Mostra Gastronòmica, l´empresa Vins Masens (Vins Castell de Palafolls) ha elaborat un cava Brut Nature Reserva en homenatge al poble de Palafolls, a la seva gent i la seva cultura.
La mongeta del ganxet és un dels productes d’horta del Maresme que té Denominació d’Origen Protegida (DOP), un reglament que vetlla per tal que es compleixin tots els requisits necessaris, des de la producció fins a la comercialització, per aconseguir un producte de màxima qualitat.
La mongeta del ganxet (també anomenada fesol del ganxet) es caracteritza per tenir forma de ronyó, ser aplanada i de grandària mitjana. El gust suau, fi i persistent, la seva untuositat i una pell molt fina que fan que pràcticament no es noti, fan de la mongeta del ganxet un dels llegums més apreciats a Catalunya

Deixa un comentari