Publicat el 25/04/2016

La lectura del pregó per part de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms marcarà el divendres 6 de maig l’inici de les Festes de Maig de Badalona 2016. Aquesta entitat, nascuda a Badalona, és coneguda internacionalment perquè des de setembre de 2015 està tenint un paper crucial en el salvament de vides de milers de refugiats que intenten arribar a la Unió Europea a través de les costes de l’illa grega de Lesbos.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, han presentat el calendari de les Festes de Maig 2016. En aquest acte, desenvolupat al vestíbul del Teatre Principal, hi han participat també representants de la Comissió de Festes de Badalona amb els quals per primer cop l’Ajuntament ha col·laborat estretament per elaborar aquesta programació festiva.

Les Festes de Maig de Badalona són el conjunt d’activitats culturals que se celebren al voltant de la vigília de Sant Anastasi. L’acte central de la festa és la Cremada del Dimoni, el dia 10 de maig, a la platja dels Pescadors.
Després de la Cremada, el parc del Centenari es convertirà en un gran escenari per acollir el Concert de Festes amb les actuacions de les bandes Dorban, Germà Negre i Els Catarres.

L’alcaldessa i la regidora han destacat durant la presentació que “s’ha iniciat un camí d’aprofundiment en la participació vinculant de les entitats en la festa i de decisió compartida amb la Comissió de Festes de Badalona. La creació de la taula tècnica ha estat un encert per establir el contacte setmana a setmana entre entitats i administració”. 

També han posat de relleu que “enguany la decisió final sobre el cartell de les festes ha recaigut completament sobre els membres del jurat compost per professionals del disseny i la il·lustració i professorat de l’escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo”. En aquesta mateixa línia també han destacat que el disseny de la figura del Dimoni que es cremarà a la platja ha estat seleccionat per un jurat format per 12 persones del món del disseny i la cultura, i que a més, s’ha recuperat el membre del Consell del Infants de Badalona. Així mateix han recordat que el Consell del Infants de Badalona ha estat l’encarregat d’escollir el color del mocador d’enguany.

Pel que fa al contingut del programa s’ha posat l’èmfasi en algunes activitats que destaquen per la seva singularitat i per la seva novetat. 

La presència d’activitats culturals amb renom internacional fetes a Badalona com les actuacions de dues companyies de teatre de carrer: La Industrial Teatrera i Sarruga. 

El Concurs Badasona que organitza la Comissió de Festes per escollir grup que actuarà el 14 de maig. La final es farà a la Sala Estraperlo el 30 d’abril 

El Format innovador i molt especial que oferirà la Banda Simfònica conjuntament amb el grup Obeses, un espectacle trencador que uneix una banda de pop amb la banda, el divendres 13 de maig a la plaça de La Plana

Art urbà, amb creació en directe de grafiters al llarg de les setmanes centrals de les festes

Es tancarà la Festa a…. Amb un nou format de comiat de la festa per part de les colles de cultura tradicional i popular. L’objectiu és que a partir d’ara totes juntes acomiadaran la festa en un barri diferent de la ciutat cada any. I enguany el barri escollit ha estat Sant Roc.

Deixa un comentari