Publicat el 30/09/2021

A la festa de la pagesia catalana també s’hi sumen restaurants, allotjaments i activitats complementàries del Maresme

El Maresme participa, durant el primer cap de setmana d’octubre, a Benvinguts a Pàges, un esdeveniment en el que les explotacions d’arreu de Catalunya permeten les visites de forma gratuïta i mostren els camps, els ramats, les barques i els obradors.
Dos dies per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer les persones que produeixen els aliments que arriben a casa, amb l’oportunitat de comprar directament als pagesos els productes de km 0.
Un projecte que posa en valor la pagesia i que compta amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i del Consell Comarcal del Maresme a través de la Xarxa de Productes de la Terra

A la comarca es poden visitar cinc explotacions:
Alta Alella, on es cultiva el raïm que posteriorment es converteix en vi;
El celler Quim Batlle, situat a Tiana; dos camps de verdures, hortalisses i bolets,
Can Pins, d’Argentona, i l’Horta Ecològica Pla de Munt, de Palafolls; i
Melmelària, productors de melmelades i chutneys, també a Tiana.

L’oferta de Benvinguts a Pagès es complementa amb la participació de restaurants que treballen amb productes de proximitat. Els establiments de la comarca adherits a la iniciativa són:
el restaurant Els Garrofers (Alella), El Turó (Arenys de Mar), L’Era Restaurant (Arenys de Munt), Món La Cata (Arenys de Munt), Restaurant Collsacreu (Arenys de Munt), Tresmacarrons (El Masnou), La Morera (Mataró), Espai Rural Cuina (Palafolls), Ragú Restaurante (Pineda de Mar), Can Talamàs (Sant Pol de Mar), Restaurant Can Roca Tiana (Tiana) i Cal Víctor (Dosrius – Canyamars), distribuïts per tota la comarca. Agrària Baixa Tordera també ofereix una degustació de productes.

També hi participen allotjaments per aquells que vulguin passar la nit al Maresme durant el cap de setmana del 2 i el 3 d’octubre.
Són:  el Vila Arenys Hotel i l’Hostal Portofino d’Arenys de Mar, les Cabanes Dosrius i Turisme Rural Can Rosich de Santa Susanna.

Enguany, Benvinguts a Pagès recupera la presencialitat, però caldrà reservar plaça prèviament per tal de controlar l’aforament. La sisena edició de l’esdeveniment potencia el coneixement del dia a dia del sector primari amb una oferta de més de 150 explotacions arreu de Catalunya, prop de 200 allotjaments i uns 200 restaurants
Els visitants tenen a disposició un ampli ventall de productes d’horta, fruita fresca, cereals, carn, peix, làctics, mel i herbes aromàtiques.

Durant tot l’any, el projecte ofereix visites de pagament a les explotacions per apropar el dia a dia de l’activitat agrícola a famílies, escoles i ciutadania en general, fomentant la venda de proximitat i contribuint a la revalorització de la pagesia i el producte local.
L’oferta fomenta també els valors de la sostenibilitat, el respecte i l’estima pel producte. Més informació:  www.costadebarcelonamaresme.cat

Redacció
Imatge i Font:  Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari