Publicat el 29/06/2021

Aquest divendres 2 de juliol s’obre la 17a edició de la Universitat d’estiu de Mar i Ultramar, que enguany gira al voltant de les escoles nàutiques catalanes dels segles XVIII i XIX.

La Universitat d’estiu, organitzada per l’associació Bricbarca, amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, el Port de Mataró, la Facultat de Nàutica de Barcelona i la Federació catalana per la cultura i el patrimoni marítim i fluvial, té com a objectiu principal recuperar i difondre la història marítima.

Aquesta edició compta amb quatre conferències i una taula rodona que parlen de tot el que envolta les escoles nàutiques, entre elles la Facultat de Nàutica de Barcelona, l’Estudi de Pilots d’Arenys de Mar, el Col·legi Nàutic de Cal Monjo de Vilassar de Mar i les escoles nàutiques de Mataró.
El cicle està obert al públic, amb aforament limitat, i es desenvoluparà tots els divendres de juliol, a les 19 hores, a la sala cultural M. Roser Carrau (carrer Montserrat, 8).
L’acte inaugural, aquest divendres 2 de juliol, comptarà amb la presència de l’alcalde, Damià del Clot.

Programació del cicle:

Divendres 2 juliol
19 h “Aprendre l’art de navegar. Escoles nàutiques catalanes dels segles XVIII i XIX”, a càrrec d’Enric Garcia Domingo.

Divendres 9 juliol
19 h Xerrada: “La Facultat de Nàutica de Barcelona (1769-2011): quaderna mestra de la cultura marítima”, a càrrec de Xavier Moreno Rico

Divendres 16 juliol
19 h Xerrada: “L’Estudi de Pilots d’Arenys de Mar”, a càrrec de Francesc Lleal i Galceran

Divendres 23 juliol
19 h Xerrada: “El Col·legi Nàutic-Mercantil de cal Monjo i les escoles nàutiques de Mataró, a càrrec de Joan Martin i Mallofré

Divendres 30 juliol
19 h Taula rodona: “Cap a un model de formació nàutica professional”. Modera Agustí Martin i Mallofré

Foto antiga d’arxiu: Edifici Escola Nàutica

Deixa un comentari