Les Chapeaux Blancs guanyen el premi Li-Chang del Festival Internacional de Màgia de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/02/2012

Les Chapeaux Blancs, espectacle de teatre negre dels francesos Jerome Helfenstein i Claude Brun, s’ha endut el premi Li-Chang de la XII edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona Memorial Li-Chang. El premi, que es va entregar a la gala, es va decidir amb les votacions del públic assistent a les gales internacionals de màgia que s’han celebrat aquest cap de setmana al Teatre Zorrilla de Badalona en el marc del Festival. Les Chapeaux Blanc és un número visual únic de teatre negre que explica les meravelloses aventures de dos personatges vestits de blanc sobre fons negre. Un fascinant moment de màgia en blanc i negre centrat en un duel d’il·lusions i una competició per saber qui és el rei de la màgia.


La regidora de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona, Montserrat Salgado, ha destacat l’èxit de públic del festival, que ha tingut una mitjana d’ocupació del 90,5 %, i ha arribat a un 97 % en les sessions del diumenge. “Pel Festival hi han passat més de 1.500 espectadors, i l’ocupació ha estat pràcticament de ple a totes les sessions, un fet que demostra que el Festival ha mantingut la seva qualitat i gaudeix de molt bona salut”, ha manifestat Salgado. La regidora ha assegurat que en el futur l’Ajuntament continuarà apostant pel Festival en la mateixa línia de manteniment de la qualitat i que arribi a molts racons de la ciutat, mitjançant les activitats paral·leles.


El Màgic Andreu, l’altre nom destacat del cap de setmana
Durant la gala es va fer entrega de la Menció Honorífica que atorga cada any el Festival. Aquest any s’ha reconegut la trajectòria del Màgic Andreu, que va rebre la Menció de mans de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol. El jurat li ha concedit en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional, marcada per una constant divulgació del món de la màgia. En els més de 33 anys que el Màgic Andreu fa que es dedica a aquest món ha estat un element de referència en el foment i la divulgació de la màgia tant a Catalunya com a tot l’Estat espanyol.


La màgia ha arribat a tots els racons de Badalona
El mes de febrer és el mes de la màgia a Badalona. I és que després de dotze edicions, el Festival de Màgia és una de les cites culturals més consolidades de la ciutat. Aquest passat cap de setmana s’han celebrat les gales internacionals amb els millors mags emergents del món. El cap de setmana anterior va ser el torn de dos grans espectacles de màgia amb Anthony Blake i el Mag Edgar. A més, durant les últimes setmanes també s’ha apropat la màgia a tots els racons de la ciutat amb tallers als centres cívics i actuacions a les biblioteques. El Festival Internacional de Màgia també representa un homenatge al badaloní Joan Forns i Jordana més conegut com Li-Chang una figura de la màgia més perfeccionista, i que segons Joan Brossa va ser l’últim mestre de l´il·lusionisme català. El festival compta amb la direcció del mag Enric Magoo.

Deixa un comentari