Les -Cançons essencials catalanes- de Sergi Dantí arriben a la Biblioteca de Catalunya. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/10/2011

Sergi Dantí ens proposa fer un recorregut musical i històric per les cançons essencials catalanes, un recull que no va aprendre en cap acadèmia ni formació coral o musical: El Sergi va aprendre-les a la seva Argentina natal, al sí de la seva família d’exiliats forçosos després de la guerra civil espanyola.


Al costat dels arcs gòtics dels jardins d´un dels més antics Hospitals del món, on va ser portat a morir Antoni Gaudí confós amb un captaire, podreu conèixer i compartir les més belles cançons catalanes des 1275 fins a la Guerra Incivil. Les més belles melodies i les cançons més divertides, amb les quals comprendre què sentien els cavallers de fa 800 anys o les adolescents de fa 300 anys o els barcelonins de fa 100. És un passeig per la Història de Catalunya i la vida de la seva gent a partir de les cançons.
Aquesta noble construcció data del 1400 i està a dos-cents metres de les Rambles,  la Biblioteca de Catalunya, dóna suport així al treball d´investigar, rescatar i modernitzar les cançons que les mares i àvies catalanes han cantat durant molts segles. .
Amb programes de mà en castellà, català, anglès i francès, i algunes explicacions en aquestes llengües… i alguna altra.
I amb els textos perquè el públic canti.
Acte:
TÍTOL:  CANÇONS ESSENCIALS CATALANES
GÈNERE:  Recital musical comentat
AUTOR:  Música popular i tradicional
INTÈRPRET:  Sergi Dantí
LLOC:  Biblioteca de Catalunya – Sala Caritat
 Carrer Hospital, 56. 08001 Barcelona
DIES: Tots els divendres, a partir del 14 d’octubre
HORARI: 20:30 h.
PREU: 12 Euros
SINOPSI: Durant poc més d’una hora, Sergi Dantí ens canta cançons tradicionals catalanes, des de la més antiga, datada el 1275, fins a les festives tonades de principis del segle XX. Un repàs a la història de Catalunya a través de la seva música popular.

Deixa un comentari