Les aules de l´antic edifici del Fabra d´Alella acullen alumnes del Programa de qualificació Professional Inicial (PQPI) | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/01/2012

Des del dilluns 9 de gener les aules de l’antiga escola Fabra, la del poble, tenen uns nous alumnes. Són una dotzena d’estudiants del nou itinerari formatiu d’auxiliar de vendes i atenció al públic que s’ha posat en marxa a partir d’una iniciativa mancomunada dels ajuntaments d’Alella, Montgat i Tiana.
La nova oferta formativa forma part del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI), adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen el graduat d’ESO. 
La finalitat d’aquest programa és proporcionar a aquests joves una formació bàsica i professional que faciliti la seva incorporació al món laboral o els animi a continuar formant-se, ja sigui a través d’un cicle formatiu o reprenent els estudis per obtenir el títol de graduat d’ESO.
La iniciativa formativa promoguda pels tres ajuntaments inclou dos perfils professionals: el d’auxiliar de vendes i atenció al públic que s’imparteix a Alella, i el de auxiliar d’hoteleria que es fa a Montgat. Els dos perfils tenen un total de 25 alumnes matriculats.
La dotzena d’alumnes que estudiaran a Alella a partir del 9 de gener tenen entre 16 i 17 anys. Tres viuen al poble i la resta procedeix d’altres municipis del Maresme i del Barcelonès. A les aules de l’antiga Fabra aquests joves acabaran de completar l’itinerari formatiu que van iniciar al setembre amb les classes de formació general -comunes als dos perfils professionals- impartides a l’Espai Jove de Montgat. A Alella aprofundiran en la part pràctica de l’itinerari. Les classes a l’aula i a la sala d’informàtica, que disposa d’una vintena d’ordinadors cedits per la Diputació, es complementaran amb pràctiques en empreses. 
Per poder tirar endavant aquesta nova oferta formativa, que busca la inserció sociolaboral dels joves que no han superat l’ensenyament obligatori, els ajuntaments d’Alella, Montgat i Tiana signaran un conveni de col•laboració pel qual els tres municipis aportaran al projecte fins a un màxim 37.380€. La resta es finançarà amb una subvenció de 40.000€ de la Diputació i una altra de 23.650€ de la Generalitat.


 

Deixa un comentari