Publicat el 30/06/2017

L’Associació d’Hostalers presental a 5aRuta Gastronòmica de Cabrils. I ho fa, un any més, convidant a periodistes gastronòmics a ser “Ajudants de cuina per un dia” a les cuines dels establiments cabrilencs. Com a fil conductor de la ruta, tots els establiments, seguint les particularitats i estils de les seves cuines, han creat un plat per l’estiu: “Croquetes amb Pareo”.

Un any més, es dóna el tret de sortida a la Ruta Gastronòmica de Cabrils, la cinquena, amb la que es vol fomentar el turisme de proximitat i les qualitats del municipi com a Vila gastronòmica. Per presentar-la, l’Associació d’Hostalers de Cabrils, organitzadora de la Ruta, seguint una iniciativa que es va posar en marxa fa dos anys i que compta amb una gran acollida, ha convidat a un grup de periodistes a viure en primera persona com es treballa en una cuina. 13 periodistes de 10 mitjans diferents han estat “Ajudants de cuina per un dia” a les cuines dels restaurants de l’Associació. L’experiència, novament, ha estat molt gratificant, tant pels periodistes, com pels xefs que els han acollit a les seves cuines. Alguns dels periodistes ja han manifestat el seu desig de tornar a participar el proper any.

La Ruta Gastronòmica de Cabrils, que s’iniciava fa cinc anys, deixa palès, cada any, que el municipi té molt a oferir en matèria gastronòmica. Com recorda sempre l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, “Cabrils és la perla del Maresme en gastronomia”.

L’acte oficial de presentació de la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils, patrocinat per Font Vella, patrocinador oficial de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, i que va comptar amb la col·laboració especial de Juvé & Camps i Roure, es va celebrar el passat 29 de juny a l’Hort de Cabrils. Va estar presidit per l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales i pel president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, Artur Masiques. I es va comptar amb la participació d’una convidada molt especial, l’Àvia Remei, gastrònoma d’excepció, col·laboradora de TV3 i una apassionada del Maresme i dels tresors de la zona, que mai no dubta a donar a conèixer. L’Àvia Remei va “enamorar” tots els participants amb el seu tracte afable i les seves anècdotes inacabables

L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, va explicar en el seu discurs de presentació que “aquesta trobada sempre és una cita que demostra la bona manera de fer de Cabrils i dels seus hostalers, en matèria de gastronomia”.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, Artur Masiques, va explicar que, des de l’Associació d’Hostalers és fa un balanç positiu dels anys anteriors de la Ruta, cosa que anima a continuar celebrant la mateixa. I ha dit als periodistes convidats a ser “Ajudants de cuina per un dia que amb aquest iniciativa “volem que pugueu viure, en primer persona, el que és estar en una cuina durant un servei real”.

 

Novetats de la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils

La ruta d’enguany ofereix la creació, per part dels restaurant de l’Associació, d’un plat per l’estiu “Croquetes amb Pareo”, que cada un d’ells ha elaborat seguint les particularitats de la seva cuina: tradicional, d’autor, de mercat… Els periodistes “Ajudants de cuina per un dia” s’han encarregat d’elaborar-les juntament amb els xefs i, posteriorment, han estat presentades durant el dinar-taula rodona, passant pel veredicte de l’Àvia Remei.

S’ha organitzat un concurs a Instagram per tal que tothom que ho desitgi i visiti un establiment de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, demani “Croquetes amb pareo”, es faci una fotografia on apareguin i la pengi a Instagram etiquetant-la com #CroquetesAmbPareo i afegint la localització de l’establiment. La millor foto guanyarà un àpat per a dues persones en un establiment de l’Associació. La segona millor foto guanyarà un davantal de l’Associació.  La data límit per participar serà el 30 de setembre de 2017.

 

“Ajudants de cuina per un dia”

Els establiments que van acollir als diferents periodistes van ser: Ca l’Estrany, Hostal de la Plaça , Tempo de l’Hort i Can Rin. I un any més, la valoració dels periodistes va ser allò més positiva. Alguns d’ells han demanat tornar a ser-hi presents l’any vinent.

Entre els aspectes que més van cridar l’atenció dels periodistes, mentre estaven a les cuines, destaquen l’organització mil·limètrica del personal que hi treballa, que sap, en tot moment, què ha de fer i a qui va dirigida l’ordre que s’escolta, barrejada entre tota una llista d’instruccions i demandes. I van posar en valor, especialment, el paper del responsable que coordina aquest engranatge que fa possible que, tot i les presses, el caos i els nervis no destorbin el treball acurat que s’hi realitza.

Els “Ajudants de cuina per un dia” van ser els encarregats d’elaborar els plats del pica-pica que, posteriorment, van degustar tots els participants al restaurant Ca l’Estrany en el dinar-taula rodona on es va compartir i valorar l’experiència. I, entre aquests plats, les diferents versions de les “Croquetes amb Pareo” dels restaurants participants.

 

L’Associació d’Hostalers de Cabrils

L’Associació d’Hostalers de Cabrils és una entitat amb 19 anys d’història,que representa una sèrie d’establiments, tots amb un únic denominador en comú: la promoció de la cultura, els productes autòctons i el turisme gastronòmic català de qualitat.

Durant tot l’any, l’Associació duu a terme una important tasca de foment i dinamització de l’hostaleria organitzant, participant o promovent moltes iniciatives populars i professionals, moltes de les quals s’han convertit en cites ineludibles del sector.

Els restaurants que la formen part són: La Concòrdia, Ca l’Estrany, Hotel Mas de Baix, l’Hostal de la Plaça, La Mossegada, L’Hort Cabrils, Can Rin, Sal i Pebre.

Deixa un comentari