Publicat el 16/09/2021

Es tracta d’infants i joves que no poden anar als centres educatius ja que es troben ingressats a la Unitat Infantojuvenil de Salut Mental. Aquests pacients poden continuar amb els seus estudis amb l’ajuda d’un professor

Més d’1,5 milions d’alumnes han començat aquesta setmana el nou curs escolar a Catalunya, però no tots els infants i adolescents ho han fet a les seves escoles i instituts. Al Maresme, 6 alumnes d’entre 12 i 17 anys han iniciat les classes a l’aula hospitalària de Salut Mental Infantojuvenil de l’Hospital de Mataró, de la mà del psicòleg i psicopedagog Jordi Riera com a mestre.

Ensenyar des de la diversitat.
Aquesta aula hospitalària forma part d’un programa del Departament d’Educació i es va posar en funcionament el curs passat. L’actuació que es fa ha de ser molt personalitzada i s’han d’oferir activitats específiques adaptades a cada alumne i al temps d’estada a l’hospital, ja que els infants i adolescents ingressats pateixen diferents trastorns:
Trastorn de l’espectre autista
Trastorn obsessivocompulsiu
Trastorn de la conducta alimentària
Trastorns psicòtic
Trastorn ansiós/depressiu
Molt més que escolarització.
A més de donar continuïtat al procés d’aprenentatge, el professor té un paper molt important en altres aspectes i ajuda els alumnes a:
Minimitzar l’impacte psicològic de l’hospitalització
Facilitar el retorn a l’escola
Comunicar-se, compartir i conviure durant l’ingrés
Donar un caràcter positiu i formatiu al temps lliure a l’hospital
Reduir l’impacte de la malaltia en la seva escolarització

Durant el curs escolar 2020-2021, un total de 73 alumnes de Primària i Secundària van passar per l’aula hospitalària de Salut Mental de l’Hospital de Mataró.

Redacció
Imatge i Font: El Consorci Sanitari del Maresme

Deixa un comentari