L´atur baixa al Maresme durant el mes d´abril i 872 persones aconsegueixen feina | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/05/2011

Per primera vegada en el que portem d´any, la xifra de persones aturades a la comarca ha baixat. Segons les dades analitzades per l´Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la taxa d´atur a la comarca se situa en el 16,1%, un 0,4% menys que el mes anterior. Tot i això, continuem amb una taxa superior a la de la província i a la mitjana de Catalunya i amb una xifra de 36.865 persones sense feina.
El mes d´abril ha tingut un comportament positiu pel que fa a la creació d´ocupació. 872 persones han abandonat la llista de l´atur per incorporar-se al mercat laboral. Les activitats econòmiques en les quals s´han concentrat les noves contractacions han estat el comerç i la restauració. De fet, el sector serveis és el que ha experimentat la reducció absoluta de persones aturades més elevada (663 aturats menys). La interpretació per tant que cal fer és que es tracta d´un comportament estacional de l´ocupació ja que manté una relació directa amb el turisme i les activitats que s´impulsen a partir de la Setmana Santa.
Aquesta lectura també sintonitza amb els municipis que han experimentat un descens de l´atur més intens i que són aquells en els quals el sector turístic està més desenvolupat. És el cas de Pineda de Mar (-192), Malgrat de Mar (-186) o Calella (-120)
En el conjunt de la comarca hi ha dos municipis que es mantenen amb una taxa d´atur superior al 20% són Pineda de Mar (21,12%) i Mataró (20,36%). També es troben amb una taxa superior a la mitjana de la comarca: Tordera (19,11%), Calella (17,81%), Premià de Mar (17,64%) i Malgrat de Mar (16,54%).

Deixa un comentari